Екипи на водния оператор Кюстендилска вода успяха да отстранят изключително

...
Екипи на водния оператор Кюстендилска вода успяха да отстранят изключително
Коментари Харесай

Екипи отстраниха сложна авария, причинена от река Елешница край Невестино

Екипи на водния оператор „ Кюстендилска вода ” съумяха да отстранят извънредно комплицирана повреда, породена от придошлите води на река Елешница на водохващането на невестенските села Ваксево и Страдалово .

Причина за това са изобилните превалявания от 40 л./кв. м , поради които реката е излязла от коритото си и е скъсала железен тръбопровод, оставяйки без вода село Ваксево.

Въпреки тежките условия – високото равнище на водата и невъзможността за прекосяване на техника , работата по премахване на повредата е почнала още в същия ден от дежурни екипи. В продължение на 12 часа в неделя други три екипа благодарение на профилирана техника са съумели да възстановят водопровода и да отстранят повредата.

В продължение на няколко часа чиновниците на „ Кюстендилска вода ” ЕООД почистиха речното корито и обособиха път за техниката , изясни Борислав Панев – механически началник направление „ Технически региони ”. В помощ на спешните екипи са се притекли локални поданици. Съдействие е оказано от кметския наместник на село Ваксево и от Община Невестино. Водоподаването към обитаемото място е възобновено.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР