Екипи на министерствата на енергетиката и финансите работят усилено, за

...
Екипи на министерствата на енергетиката и финансите работят усилено, за
Коментари Харесай

И за декември ще има компенсации за природния газ, обеща енергийният министър

Екипи на министерствата на енергетиката и финансите работят интензивно, с цел да може обезщетенията за природен газ към битови консуматори и крайни клиенти да стартират от и да включват и месец декември 2021 година Това сподели министърът на енергетиката Александър Николов на брифинг, представен от Българска телеграфна агенция. Той посочи, че структурата за обезщетения на природен газ, която ще бъде препоръчана, е 50 % от растежа на цената, като за база се употребява последното решение на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) за цена за мегаватчас, която е 48,84 лв..

Заместник-министърът на енергетиката Ива Петрова изясни, че помощта се пресмята като 50 % от разликата сред базата от 48,84 лв. за мегаватчас, която е в регулаторното решение, и утвърдената цена на публичния снабдител " Булгаргаз ". Тя даде за образец, че за януари цената на природния газ е 133,41 лв. за мегаватчас, като от тази стойност ще се извади 48,84 лв. и 50 на 100 от това се получава 42,30 лв. на мегаватчас - сумата за подкрепяне за месец януари тази година. За декември компенсацията е 26,77 лв. за мегаватчас, уточни тя.
Енергийният министър: Няма да допуснем спекулации със прекъсване на отоплението
Няма да бъдат позволени спекулации със прекъсване на отопление и банкрути през зимния сезон, безапелационен беше министърът на енергетиката Але...
Прочети повече
Структурата на погашение и компенсацията ще бъдат в допълнение конкретизирани.

Всички обезщетения обаче подлежат на в допълнение потвърждаване от Министерски съвет и от съответната нотификация от Европейската комисия.

 

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР