Екипи на жандармерията са разтурили блокадата, която протестиращите издигнаха пред

...
Екипи на жандармерията са разтурили блокадата, която протестиращите издигнаха пред
Коментари Харесай

Жандармерията разтури блокадата до посолството на Румъния

Екипи на жандармерията са разтурили блокадата, която протестиращите издигнаха пред посолството на Румъния на 36-ия ден на антиправителствени митинги , съобщи Българска национална телевизия.

Това беше четвъртото блокирано кръстовище в столицата след тези пред Министерския съвет, при Ректората и на " Орлов мост ".

Кръстовището на бул. " Ситняково " и " Шипченски проход " пред румънското посолство към този момент е свободно за придвижване. Вчера протестиращи блокираха с палатки, шатри, дървени скари и остарели гуми придвижването в региона, разяснява малкия екран.

Според участници в митинга към 5.00 часа сутринта жандармерия с над 20 коли е пристигнала на място и е събрала палатките и всички движимости от барикадата.

Протестиращи описаха, че е имало напрежение с полицията. На няколко жители са били взети персоналните карти и отведени настрани.

Имало е и провокатори - двама младежи са спукали гумите на бус, останал в региона на кръстовището.
 Класическа музика на митинга в София
Класическа музика на митинга в София

36-и ден на митинги в столицата

Движението тази заран е умерено, само че интензивно, макар че протестиращите са се заканили да останат там 24 часа.

Според bTV не е имало напрежение при намесата на полицията . Телевизията добавя, че управляващите са премахнали новосъздадения палатков лагер на митинга пред посолството на бул. " Ситняково ".

Три столични кръстовища остават блокирани - при Ректората, на Орлов мост и на бул. " Цар Освободител ". Исканията на протестиращите са без смяна - оставки на държавното управление и основния прокурор.

Нова телевизия осведоми, че нови блокади е имало и в Пловдив . Протестиращи за първи път блокираха две кръстовища в центъра на града. Едната точка е при " Баня Старинна ", а другата при булевардите " Руски " и " 6-ти Септември ". След края на митинга, част от недоволните решили да останат на шосето и да преминат в гражданско непокорство по апела на уредниците.

В същото време полицията арестува мъж, който е носел палатка със себе си. Той отказал да показа документите си пред органите на реда. Това накара хората да пренесат митинга си пред районното ръководство, а по-късно мъжът бе освободен.
 Пред румънското посолство в София подвигат нов палатков лагер Обновена
Пред румънското посолство в София подвигат нов палатков лагер

Това ще е четвъртото блокирано кръстовище в София
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР