Екипът за национална сигурност на американския президент Доналд Тръм разглежда

...
Екипът за национална сигурност на американския президент Доналд Тръм разглежда
Коментари Харесай

САЩ обмислят създаване на 5G мобилна мрежа за противодействие на шпионаж

Екипът за национална сигурност на американския президент Доналд Тръм преглежда опциите за противопоставяне на опасността от Китай да шпионира телефонните диалози в Съединени американски щати, които включват основаването на супер бърза безжична 5G мрежа, предава Reuters, като се базира на почитан представител на администрацията във Вашингтон.

Концепцията за 5G мрежата би могла да бъде отговор на китайската опасност за кибернетичното пространство и икономическата сигурност на Съединени американски щати, разясни източникът на организацията, който добави, че опцията към този момент е била обсъждана в администрацията. Очаква се в границите на шест до осем месеца тя да бъде прегледана от президента на страната.

„ Искаме да изградим мрежа, която да не разрешава на китайците да подслушват диалозите ви “, разясни източник за организацията. „ Трябва да имаме сигурна мрежа, която не позволява злонамерени играчи. Също по този начин би трябвало да се уверим, че Китай няма да превземе пазара на по-старите мрежи “.

Администрацията на Тръмп е по-твърда във връзка с политиките, подхванати от предшественика му Барак Обама по въпроси, вариращи от ролята на Пекин в сдържането на Северна Корея до китайските старания за придобиване на стратегически промишлености в Съединени американски щати.

Фокус

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР