Екипът на социалното министерство няма да предприема мерки за задължителна

...
Екипът на социалното министерство няма да предприема мерки за задължителна
Коментари Харесай

Социалното министерство: Без мерки за задължителна ваксинация, само насърчаваме

Екипът на общественото министерство няма да подхваща ограничения за наложителна имунизация против Covid-19 - това съобщи зам.-министърът на труда Иван Кръстев пред отрасловата парламентарна комисия.

Той разяснява предлагането на основния държавен здравен контрольор Ангел Кунчев за наложителна имунизация на работещите в избрани сфери, измежду които работещите в обществените заведения:

„ Към момента ние насилствени ограничения не считаме да подхващаме, само че всички насърчителни ограничения, които биха могли да бъдат взети в границите на настоящото законодателство, от наша страна ще бъдат подкрепяни.

Призовавам всеки един български жител, който има опцията и здравословното му положение разрешава, да се имунизира. Особено хора като нашите сътрудници от Агенцията за обществено подкрепяне, като сътрудниците, които работят в обществените услуги, защото те са непрекъснато изложени на контакт с други хора “.

Кръстев добави, че данните от изследване сочат, че все още малко под 50 % от заетите в системата на общественото министерство са или ваксинирали, или преболедували с съществуване на антитела.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР