Екипът на социалната услуга Общностна работа“ в Котел изказа своята

...
Екипът на социалната услуга Общностна работа“ в Котел изказа своята
Коментари Харесай

15 жени от Градец и Пъдарево са обхванати в програмата за семейно планиране

Екипът на обществената услуга „ Общностна работа “ в Котел изрече своята признателност към кмета на Община Котел Коста Каранашев за съдействието, което той е оказал при реализирането на програматаза фамилно обмисляне.

По нея все още са обхванати 15 дами от селата Градец и Пъдарево. На тях през идната седмица ще им бъде обезпечен безвъзмезден преглед-консултация и слагане на серпантина от доктор експерт „ акушер-гинеколог “.

Методът на работа по новата методика на СУОР дава по-широки благоприятни условия за използване на повече обществени услуги. При разбор на потребностите на хората от уязвимата общественост, мобилният екип стига до заключението, че все по- огромна част от популацията се нуждае от обществена поддръжка, която той се старае да обезпечи. Дейностите, които екипът прави са: покровителство, консултиране, ходатайство и осведоменост.

До момента са направени пет стратегии, които са сполучливо осъществени и добре работещи в общността, а най-хубави резултати дава точно програмата: „ Семейно обмисляне “.

От екипа на обществената услуга в Котел оповестяват, че през ноември месец започва и програмата: „ Ранни бракове “, която ще бъде осъществена в с. Градец. Чрез нея мобилният екип има за цел да обхване повече деца на възраст сред 12-17 години, които да запознае с вредите от ранния брак и ранното зачеване. Информация ще бъде предоставена и по тази причина на каква възраст е добре един човек да сътвори семейство, както и изгодите от обучение. „ Работата на терен ни разрешава да се докоснем до ежедневните проблеми на жителите в община Котел. Ние имаме взор от първо лице за това от какво се нуждаят хората и се стремим да разгадаем проблемите им. До момента със взаимни дейности и старания сполучливо спомагаме на всеки, който е поискал да употребява услуги по план: „ Европейска гаранция за детето “, показват още от екипа.

От 2021 година Община Котел е една от седемте пилотни общини в България, които са включени в осъществяването на плана: „ Европейска гаранция за детето “. Той е финансиран от Европейски Съюз и се осъществя по самодейност на Европейската комисия, в партньорство с районния офис на УНИЦЕФ – България.

Основната цел на плана е да обезпечи на най-уязвимите деца в Европейския съюз достъп до опазване на здравето, обучение, детски грижи, задоволително жилище и подобаващ хранителен режим. Крайната цел на плана е прогресивно реализиране на правата на децата в Европа.

В община Котел, планът обгръща четири обитаеми места: гр. Котел и селата Градец, Мокрен и Пъдарево. По него е назначен мобилен екип, който включва: обществен служащ, обществен помощник с устременост „ Здравеопазване “ и обществен помощник с устременост „ Образование “. През интервала от стартирането на плана до сегашния миг мобилният екип на СУОР-Котел (социална услуга „ Общностна работа “) е обхванал 170 фамилии от уязвимите групи, живеещи на територията на изброените обитаеми места от общината.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР