Екипът на Financial Times сподели своите прогнози за следващата 2024

...
Екипът на Financial Times сподели своите прогнози за следващата 2024
Коментари Харесай

Прогнозите на Financial Times за 2024 г.: Байдън ще победи Тръмп, “X” ще фалира

Екипът на Financial Times показа своите прогнози за идната 2024 година. Те обгръщат необятен набор от световни проблеми – от евентуалните военни спорове, които може да се разразят, през климатичните промени, икономическите трендове и, несъмнено, политиката.

Ето какви са главните моменти в прогнозата, а до каква степен те ще се осъществен следва да разберем в идните 12 месеца:  ▪

Финансовата помощ от Съединени американски щати и Европейски Съюз за Украйна ще продължи макар многото разногласия и провокации, пред които са изправени политическите кръгове от двете страни на Атлантическия океан.

Доналд Тръмп няма да се върне като президент на Съединени американски щати.

Войната сред Израел и “Хамас ” няма да докара до пълномащабна районна рецесия с присъединяване на подкрепяни от Иран въоръжени групировки.

Военна експанзия от Китай против Тайван въпреки всичко няма да има без значение от промяната от тайванския президент – любимецът там е Лай Чинг-те от ръководещата Демократична прогресивна партия.

Температурите през 2024 година ще бъдат още по-високи в сравнение с през 2023 година

Социалната мрежа X (бившият Twitter) ще бъде изправена пред банкрут. Приходите от реклами падат фрапантно, а опитите за основаване на нови източници на доходи се провалят.

Урсула фон дер Лайен има късмет да бъде избрана отново за втори мандат като ръководител на Европейската комисия, макар че по тази причина ще са нужни известни старания.

 Възобновяемите енергийни източници няма да изместят въглищата в международното произвеждане на електрическа енергия.

Новият министър председател на Обединеното кралство ще бъде водачът на лейбъристката партия Кийр Стармър. Консерваторите на Риши Сунак наподобяват “разделени и изтощени ”.

Централната банка на Япония няма да покачва лихвения си % над нулата. 2024 ще бъде годината, в която японската централна банка най-сетне ще се откаже от контрола върху кривата на рентабилност и негативните лихвени проценти. Противно на пазарните упования, лихвите в края на годината няма да бъдат по-високи от нулата.

Аржентина няма да доларизира стопанската система си макар предизборните обещания на новия президент на страната Хавиер Милей.

Novo Nordisk (производител на медикаменти за затлъстяване) ще приключи годината като най-скъпата компания в Европа.

Англия въпреки всичко ще върне съкровищата от Партенона на Гърция след разгорелия се скандал през 2023 година

Дамите в поп музиката няма да стартират да печелят колкото или повече от сътрудниците си мъже на концертните си турнета. Дисбалансът сред половете, уви, се обрисува да се резервира и през идната година.

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР