Екипът на bTV не бе допуснат до официалната пресконференция на

...
Екипът на bTV не бе допуснат до официалната пресконференция на
Коментари Харесай

Екипът на bTV не бе допуснат до пресконференцията преди България - Англия

Екипът на bTV не бе позволен до формалната конференция на националния ни тим по футбол преди България - Англия. Причината е неналичието на акредитация за дуела на " Васил Левски ".

bTV не получи такава, защото при последното домакинство на националния тим – загубата от Косово с 2:3 на стадион " Васил Левски " на 10 юни в евроквалификациите, малко след среднощ, репортерът на спортната редакция на bTV Флорина Иванова снима президента на БФС Борислав Михайлов да напуща стадиона с джип , който паркира непосредствено на лекоатлетическата писта.



Това се случи близо час след края на мача, при празен стадион и трибуни, след всички конференции и след края на телевизионното студио на медията, притежател на правата за лъчение - Българска национална телевизия. Казусът тогава провокира необятен публичен интерес. Заради това, че е разрешил на пистата да влезе частен автомобил, който унищожава покритието ѝ, беше уволнен шефът на стадиона Георги Кузев.
Уволниха шефа на Националния стадион " Васил Левски " (ВИДЕО) Рокадата идва дни, откакто по лекоатлетическата писта мина джипа на Борислав Михайлов
На 11 юни последва писмо от БФС до Съвета за електронни медии (СЕМ) с изказванието, че този клип нарушава разпоредбите на УЕФА, както и правата на лицензианта за шампионата Българска национална телевизия.

Според УЕФА, медия, която не държи правата за лъчение, няма право да снима в чашата на стадиона в деня на мача. Но въпросният видеоклип е сниман 28 минути след среднощ, т.е. - на идващия ден.

Загубата на националите от Косово с 2:3 на 10 юни провокира мощни реакции. Затова и решението на Борислав Михайлов да напусне стадиона с джип през пистата и да избегне чакащите го на входа кореспонденти, бе проблем от висок публичен интерес.

Въпреки че видео материали по време на мача с Косово бяха излъчени и от други медии, bTV е единствената със неразрешен достъп за идната подготовка с Англия.
БФС спря достъпа на bTV за мача с Англия (ВИДЕО) Причината е "нарушаване на реда в домакинския мач с Косово " през юни
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР