Екипът на Actualno.com събра за вас най-интересното от прегледа на

...
Екипът на Actualno.com събра за вас най-интересното от прегледа на
Коментари Харесай

Новини или Novini – картината на печата за 16 октомври

Екипът на Actualno.com събра за вас най-интересното от прегледа на печата за 16 октомври, сряда.
Вестник " Сега "
Дебютът на безплатните ваксини против грип за възрастните хора у нас може да се окаже несполучлив. " Безплатните ваксини за пенсионери над 65 година към момента не са доставени у нас. Уверенията на компанията снабдител са, че ще съумеят да я доставят последната седмица на октомври и най-големите количества през ноември ", изясни основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. Това значи, че най-малко част от имунизациите ще се извършат на ръба на грипния сезон. Според Кунчев обаче за два месеца – ноември и декември, ще има задоволително време всеки, който желае, да се ваксинира.
Вестник " 24 часа "
Абитуриентът от математическата гимназия “Акад. Кирил Попов ” в Пловдив - Димитър Чакъров е измежду петимата възпитаници от целия свят, отличени за теоретичен план от Масачузетския софтуерен институт (MIT) в Съединени американски щати. През м.г. институтът оглави за седми следващ път рейтинга на най-елитните висши учебни заведения на планетата в английска ранглиста, изпреварвайки даже “Харвард ”. В американския институт 18-годишният българин попада, откакто у нас получава документ за разработка в региона на криптографията (скритите данни - б.а.). “В МIT пристигнахме 80 възпитаници - 50 от Щатите и 30 от разнообразни страни. Първата седмица слушахме лекции, а през идващите пет работихме по съответни задания. Моята бе резюме на хипотезата на известния математик Емил Артин за примитивните корени ”, споделя Димитър. За негов наставник бил избран китаец, докторант в института. Двамата изгубили 10 дни, до момента в който се занимавали с съставен елемент на въпросната догадка, за който след това се оказало, че към този момент е направено резюме от други математици, описват от " 24 часа ".
Вестник " Труд "
Борисов за " Фолксваген " - не е завършила тематиката. " И видяхте, че за „ Фолксваген “ още не е завършила тематиката. С тази риторична имитация се обърна към публицисти в Шумен министър председателят Борисов, който посети Индустриалната зона в града, гостува и на филиала за сестри и акушерки. Медиите го попитаха по какъв начин ще задържи здравните служащи у нас, а той бе безапелационен, че ключът е в „ мощна стопанска система “. По думите му точно единствено със фабрики, които се строят у нас, брутният вътрешен артикул се подвига и това автоматически се придвижва върху по-високи приходи на популацията.
Вестник " Монитор "
Петима чиновници на Българския футболен съюз са били арестувани след акцията на ГДБОП, която се организира в постройката на централата. Жандармерия и полиция блокираха входовете на Националната футболна база в Бояна, а интервенцията продължи към 2 часа. Говорител на основния прокурор Румяна Арнаудова следствието е било по съмнение за осъществени закононарушения срещу спорта и поконкретно – корупция. По информация на NOVA измежду арестуваните с изключение на ръководителят на Съдийската комисия Йордан Сталев е и мениджърът на съдиите Илонка Джалева. Сред задържаните има още двама родни рефери, написа изданието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР