Екипът е най-важното звено за един проект. Без екип много

...
Екипът е най-важното звено за един проект. Без екип много
Коментари Харесай

Михаил Димитров: В България има слаборазвити сектори, които са ниша за предприемачите

Екипът е най-важното звено за един план. Без екип доста бързо стигаш до един таван, който не можеш да надскочиш. Това сподели предприемачът Михаил Димитров в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “.

Той и екипът му основават платформа, предоставяща лесни, бързи и сигурни варианти за директна продажба на използвани смарт телефони. Устройството бива инспектирано, обновявано и по-късно пускано за продажба. " Даваме две години гаранция, право на връщане, доста положително обслужване – всичко належащо, с цел да може новият покупател да се усеща удобно, че купува функциониращо устройство и че в случай че има някакъв проблем, ние ще му помогнем да го реши “, изясни предприемачът.

Бизнесът се развива доста сполучливо и бележи растеж. Димитров изясни, че в Западна Европа, Съединени американски щати и Азия този бранш е извънредно развъртян. " В Съединени американски щати да вземем за пример наближава към този момент 25-30% от целия пазар на смарт телефони, което ще рече, че един на всеки три телефона е освежен. В България, в Централна и Източна Европа процентите са 5 “, уточни той.

Затова задачата на компанията е да развива активност в целия район.

" Това, което ние вършим, е да сътворяваме артикули и услуги като програмен продукт, като процеси и всичко належащо, с цел да може различен състезател да стартира да предлага стратегии за назад изкупуване, и когато клиентът отиде да си купи нов телефон, на място да си върне остарялото устройство и да получи ваучер или сума, с която да финансира новата си покупка. Това е моделът, чрез който ние можем да развием бранша, и там е нашият фокус “, изясни Димитров.

Най-голямото предизвикателство за един бизнесмен съгласно него не е намирането на финансиране или екип за плана си, а това, че би трябвало непрекъснато да бъде еластичен и резистентен. " Средата е непрекъснато изменяща се, има фактори, които те карат всяка минута да взимаш решения. Има провокации, които елементарно могат да те накарат да се откажеш или демотивираш. Да държиш непрекъснато някакво равнище на мотивация, да вярваш в концепцията си и да си резистентен, когато минаваш през провокациите, и в това време да си еластичен е най-голямото предизвикателство за един бизнесмен и доста хора не са склонни да преминат през това нещо “, изясни Михаил Димитров.

В България има доста слаборазвити браншове, които са ниша за бизнесмените, означи той. Предприемаческата екосистема в страната по думите му е по-развита от тази в прилежащите страни. " Много фондове влязоха, които дават финансиране, развиха се доста организации за стартъп компании, медиите започнаха да обръщат внимание на средата. Това е развой, който се случва, и считам, че сега всеки, който има добра концепция, може да откри запаси и съидейници относително елементарно “, има вяра предприемачът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР