Екипажи на МиГ-29 от състава на авиобаза Граф Игнатиево ще

...
Екипажи на МиГ-29 от състава на авиобаза Граф Игнатиево ще
Коментари Харесай

Екипажи на МиГ-29 ще проведат стрелби по въздушни мишени на полигона в Шабла

Екипажи на МиГ-29 от състава на авиобаза " Граф Игнатиево " ще проведат от 27 до 31 август полети за осъществяване на пробни и бойни стрелби на зенитния полигон на Военновъздушните сили " Шабла ", оповестиха от пресцентъра на Министерство на защитата.

Целта на стрелбите е летците да усъвършенстват своите умения за работа с комплекса за въоръжение на самолета и да бъдат оценени постигнатите от тях бойни качества посредством действително потребление на средства за поразяване по въздушни цели, се показва в известието.

Полетите ще се извършват с политане и кацане от летище " Граф Игнатиево " по два вида цели - светеща парашутна цел (СПМ) -100 и радиоуправляема цел R-01. Летателните екипажи ще употребяват авиационни управляеми ракети с топлинни глави за самонасочване за дребни дистанции Р-60 и Р-73 и ракети с полуактивна радиолокационна глава за самонасочване на междинни дистанции Р-27, включени в боекомплекта на МиГ-29, изясняват от МО.

За първи път в своята учебно-бойна подготовка седем летци ще проведат бойни стрелби по СПМ-100.

Сред тях са и най-младите капитани от изтребителната авиационна ескадрила на авиобаза " Граф Игнатиево " – летците Мартин Ветов, Кирил Гинев и Борис Масларов.

Ръководител на стрелбите на авиацията ще бъде командирът на авиобаза " Граф Игнатиево " бригаден военачалник Димитър Петров.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР