Екипажът на Staykov Racing - Georgia Пламен Стайков/Давид Кварацхелия (Mitsubishi

...
Екипажът на Staykov Racing - Georgia Пламен Стайков/Давид Кварацхелия (Mitsubishi
Коментари Харесай

Липсата на конкуренция отказа Стайков от защита на титлата си

Екипажът на Staykov Racing - Georgia Пламен Стайков/Давид Кварацхелия (Mitsubishi Lancer Evo 9) се отхвърли от отбрана на шампионската си купа в Българския рали шампионат. През 2014 година Пламен завоюва първата си купа в рали дисциплината, дружно с тогавашния си навигатор Рафи Кадир. През предходната година кърджалиецът стана първенец на България с Давид Кварацхелия.

През идния уикенд ще се организира и последния кръг от рали шампионата на България. Основната причина, заради която двамата отхвърлят да влязат в борба за отбрана и повтаряне на купата си от предходната година, е неналичието на конкуренция в родния шампионат.

" Причината, заради която ни няма в листата със поръчки за рали " Стари столици ", е неналичието на конкуренция. През тази година в шампионата, главно вземат участие коли с един двигателен мост и борбата за купата с тях би била безмислена. Аз нямам потребност от спечелването на купа по този метод ", бе коментарът на Пламен Стайков, откакто бе запитан, за какво няма да пази купата си през тази година.



Основната цел на екипажа през тази година остава ERT2, където състезателите се състезават с коли от някогашната група N4.

Пламен и Давид стартираха годината с присъединяване в рали България, където две спукани гуми във втората права ги лиши от влиятелно класиране. Във Варна двамата съумяха да завоюват 6 от общо 12 специфични стадия. Състезателната година за екипажа продължи с турското рали Троя, където макар мощната конкуренция завоюваха успеха в шампионата на ERT2 и приключиха четвърти в генералното класиране, като единствените коли, приключили пред тях, бяха от група R5.

На рали Сливен, макар по-стария автомобил от тези на съперниците си, Стайков приключи преди всичко в ERT2, както и в генералното класиране, като съумя да победи Орхан Авджиолу (Ford Fiesta R5) с 37.3 секунди на финала. В рали Сърбия двукратният първенец на България приключи преди всичко в ERT2 и на второ в генералното класиране, след здрава борба с Авджиолу.

Целта на екипажа на Staykov Racing - Georgia е да завършат сезона във финала на ERT, който ще се организира през идващия месец в Португалия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР