Екипажът на Мегапорт Рейсинг Мирослав Ангелов и Георги Гаджев (Skoda

...
Екипажът на Мегапорт Рейсинг Мирослав Ангелов и Георги Гаджев (Skoda
Коментари Харесай

Ангелов и Гаджев стартираха в рали ESOK в Турция

Екипажът на " Мегапорт Рейсинг " Мирослав Ангелов и Георги Гаджев (Skoda Fabia R5) приключи първия ден на рали ЕSOK в Ешкисехир, Турция, на четвърто място в генералното класиране и първи измежду българските водачи. Лидер в надпреварата е Мурат Бостанджи (Ford Fiesta R5), а Ангелов и Гаджев са на 1.17 мин зад него. На пето място и 2.02 мин е родният тандем Йордан Атанасов и Янаки Янакиев (Mitsubishi Lancer Evo9), който води в клас ERT2.

Бостанджи взе три от четирите прави в днешния ден с дължина на скоростните стадии 71.6 км, а Бурак Чукурова (Skoda Fabia R5) завоюва СЕ4 и изостава на 31 сек от водача. На трета позиция е Дениз Фахри (Skoda Fabia R5) – на 48.2 мин.

Това е първото съревнование на първенеца на България Мирослав Ангелов с новия му навигатор – Георги Гаджев, който има голям опит в чужбина в тандем с Георги Гераджиев младши.

" Доволен съм от първия ден. Не рискувахме и карахме деликатно. Асфалтът тук е доста подъл и чакаме във втория ден да вали, тъй че нищо не е решено. Не искахме да влезем в борба в турския екипаж на трето място, тъй като сме тук да събираме точки за европейския трофей, а значимият ни шампионат е България. Предстои рали " Сливен " след две седмици и не желаем непотребен риск с колата. Георги се оправя отлично, постигнахме бързо синхрон и му имам вяра изцяло ", разяснява Ангелов след края на първия ден.

Вторият ден в рали ЕСОК има четири скоростни стадия с дължина 74.16 км и обща отдалеченост 198 км с преходите.

Eскишехир е един от най-старите градове в Анадола. Основан е от фригийците през 1-ви век, само че още 3500 година прочие н.е. на това място е имало населено място. Наблизо е фригийският град Дорилаеум. Рицарите от Първия кръстоносен поход нанасят до Ескишехир най-голямото проваляне на селджукските турци през 1097, а от 13-и век районът е превзет от Османската империя. На турски името значи " Стар град ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР