Екипажът на аржентинската подводница Сан Хуан в състав от 44

...
Екипажът на аржентинската подводница Сан Хуан в състав от 44
Коментари Харесай

Южното командване на ВМС на САЩ със сензационна новина за екипажа на изчезналата аржентинска подводница

Екипажът на аржентинската подводница " Сан Хуан " в състав от 44 души към момента има късмет за " рисково оцеляване ", без значение от това, че субмарината изчезна преди 15 дни. Това съобщи представителят на Южното командване на Военноморски сили на Съединени американски щати Ерик Рейнолдс пред РИА Новости, представен от информационните организации.

" Фактът, че измина толкоз доста време работи работи срещу вярата да бъдат открити живи, само че постоянно съществува опция за рисково оцеляване ", съобщи Рейнолдс. В същото време той означи, че не би трябвало да се спекулира с броя на дните, в продължение на които екипажът може да остане жив. " Мисията по издирването и спасението продължава ", акцентира Рейнолдс.

Бившият командващ на съветския Балтийски флот адмирал Владимир Валуев обаче съобщи от своя страна, че злополуката евентуално е станала поради водород, който се е отделил от акумулаторите и се е взривил, предизвиквайки пожар. При този развой се е образувал хлор, който е погубил хората на борда на подводницата.

" Хлорът може да се образува поради попадане на извънбордна вода вътре в корпуса, когато подводницата изплува за дозареждане на акумулаторите на перископна дълбочина и се е движела в режим на работа на дизеловите мотори под вода ", изясни Валуев. " Акумулаторите под въздействието на тази вода са почнали да отделят този задушаващ газ, който може да е предизвикал гибелта на екипажа ", добави адмиралът.

Връзката с подводницата " Сан Хуан " се изгуби на 15 ноември, като последното известие от екипажа гласеше, че на борда е станала повреда.

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР