Екипаж от авиобаза Крумово днес, 3 ноември, изпълни с вертолет

...
Екипаж от авиобаза Крумово днес, 3 ноември, изпълни с вертолет
Коментари Харесай

Военнослужещи помогнаха за локализирането на горския пожар в землището на с. Горно Къпиново

Екипаж от авиобаза Крумово през днешния ден, 3 ноември, извърши с вертолет Ми-17 специфичен полет за разузнаване и пожарогасене от въздуха на горски пожар в землището на село Горно Къпиново, община Кирково, област Кърджали.

В продължение на повече от 3 часа при направени 20 захода обхванатите от огъня горски масиви са облени с 40 тона вода. Водовземането е осъществено от язовир „ Домище “, община Джебел, област Кърджали.

За по-добра съгласуваност с екипите, които участваха в потушаването на пожара, на борда на вертолета беше представител на Районна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Кърджали.

При осъществяването на задачата военнослужещите съблюдаваха строго ограниченията за сигурност при зависване и пълнене на подвесната система за гасене на пожари, както и разпоредбите при полети на дребна и пределно дребна височина с отчитане на метеорологичните детайли и фактори, оказващи въздействие върху полета.

С бързата си реакция и основаната отлична организация военнослужещите за следващ път помогнаха за локализирането на пожара.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР