Екипъ на събра най-важното от деня в традиционния вечерен бюлетин.

...
Екипъ на събра най-важното от деня в традиционния вечерен бюлетин.
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 9 октомври


Екипъ на събра най-важното от деня в обичайния вечерен бюлетин.
ИМА ЗАДЪРЖАН ЗА УБИЙСТВОТО НА ЖУРНАЛИСТКАТА ВИКТОРИЯ МАРИНОВА
Един човек е арестуван за убийството на журналистката Виктория Маринова. Става дума за украинец с румънско поданство, който водел бездомнически метод на живот.
ПОЛИЦИЯТА В РУСЕ: ЗАДЪРЖАНИЯТ НЕ Е ЗАПОДОЗРЯН ЗА УБИЙСТВОТО НА ТВ ВОДЕЩАТА
Полицията в Русе, която проверява жестокото убиство на телевизионната водеща Виктория Маринова, удостовери, че има арестуван по случая, само че посочи категорично, че той не е обвинен за осъществяването на закононарушението.
ЗАДЪРЖАНИЯТ ВЪВ ВРЪЗКА С УБИЙСТВОТО НА ВИКТОРИЯ МАРИНОВА ЩЕ БЪДЕ ОСВОБОДЕН
Румънският жител с украински генезис ще бъде освободен. Междувременно се появиха информации, че има обвинен за закононарушението, който е избягал в чужбина.
ВЕЧЕ ИМА ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ Пожарна охрана ЗАКОНИТЕ ЗА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ, НО ПРОТЕСТИТЕ ОСТАВАТ
Подписахме проект за деяние по приемане на законодателството на хората с увреждания. Това разгласи министърът на труда и обществената политика Бисер Петков след среща с протестиращите майки от самодейността „ Системата ни убива”.
ФАНДЪКОВА ГЛОБИ ФИРМАТА, НАДЗИРАВАЩА РЕМОНТА НА " ГРАФ ИГНАТИЕВ "
Кметът на София Йорданка Фандъкова е глобила със 100 000 лева строителния наздор, който има отговорността да управлява изпълнителят на ремонта на ул. " Граф Игнатиев ". Миналата седмица реконструкцията стана мотив за митинг на жители и политически организации, които желаеха оставката на Йорданка Фандъкова.
ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ НАСТОЯВАТ ЗА СТОЛИЧАНИ ДА КАЖАТ ИСКАТ ЛИ ИНСТАЛАЦИЯ ЗА ГОРЕНЕ НА ОТПАДЪЦИ
Общински съветници от Българска социалистическа партия, " Глас национален ", " Зелените ", Симеон Славчев, " Нормална страна " и ДСБ внесоха отчет за искане на локален референдум в София по отношение на построяването на апаратура за горене на RDF боклуци в София, съобщи кореспондент на Actualno.com.
СТОТИЦИ ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ ЖИВЕЯТ В БЕДНОСТ, КОНСТАТИРА ПРЕЗИДЕНТЪТ РУМЕН РАДЕВ
Стотици хиляди българи живеят в беднотия и обществено изключване. Това сподели президентът Румен Радев.
ИДЕЯ КАК ДА съдебна експертиза ИЗБЕГНАТ ПО-ВИСОКИТЕ ДАНЪЦИ ЗА СТАРИ КОЛИ - КАТО съдебна експертиза ПРЕМИНЕ НА ГАЗ
Автомобилите със стандарт Евро 4 ще получат бонус що се отнася до данъчната тежест. Това утвърдиха държавното управление, работодателите и синдикатите на среща на Тристранката, на която бяха разисквани ограниченията в пакета данъчни законови текстове, които се възнамерява да влязат в действие от 2019 година. От БСК обаче желаят облекчения и за колите с газови уредби.
ШЕФЪТ НА НЗОК: ОБЩЕСТВОТО ДА съдебна експертиза ГОТВИ, ЧЕ РАЗХОДИТЕ ЗА ЗДРАВЕ ЩЕ РАСТАТ
Трябва да е известно като факт, че приблизително всеки трети след 60-годишна възраст ще развие онкологично заболяване. С увеличение на междинната дълготрайност на живота броят на тези хора ще пораства, сподели още доктор Дечо Дечев.
2/3 ОТ РОДИТЕЛИТЕ НЯКОГА СА ПРИЛАГАЛИ ТЕЛЕСНИ НАКАЗАНИЯ И ДРУГИ ТРАВМИРАЩИ ПРАКТИКИ КЪМ ДЕЦАТА СИ
Общо 88% от родителите осъзнават, че шамарите са неефективно възпитателно средство, само че огромна част от тях не престават да ги ползват.
ДОКЛАД НА Организация на обединените нации: ЯДРЕНАТА ЕНЕРГЕТИКА ЩЕ ОГРАНИЧИ ГЛОБАЛНОТО ЗАТОПЛЯНЕ
Голямото нарастване в потреблението на нуклеарната сила ще спомогне за запазването на равнищата на световното стопляне под 1,5 степен, съгласно отчет на Организация на обединените нации. Според документа, най-ефективният метод да се ограничи растежът във въглеводородните излъчвания е развиването на нуклеарна енергетика.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР