Екип учени публикува идеалната диета“, която хората трябва да спазват,

...
Екип учени публикува идеалната диета“, която хората трябва да спазват,
Коментари Харесай

Идеалният начин за хранене, който спасява хората и природата

Екип учени разгласява „ идеалната диета “ , която хората би трябвало да съблюдават, написа „ Нюзуик “.

37 специалисти от 16 страни взели участие в огромно, 2-годишно проучване, целящо да дефинира какъв вид хранене е необходим на индивида и в същото време би бил най-щадящ за природата , изясняват от Darik News.

 здраве храна Thinkstock

Според него хората би трябвало да удвоят яденето на плодове, зеленчуци, ядки и бобови растения . В същото време потреблението на захар и червени меса е нужно да спадне с 50% .
 image2_16x9.png 10 прелестни облекла и аксесоара, които би трябвало да имаш в дрешника си до края на януари На фокус
Учените считат, че преждевременната гибел на 11 млн. души годишно може да бъде предотвратена , в случай че се съблюдават напътствията от техния отчет. Освен това ще спаднат излъчванията на парникови газове, а разнообразието на животинските и растителните типове ще бъде непокътнато в по-голяма степен.

Подобен метод на хранене ще се отрази позитивно и на редица хронични проблеми за човечеството като затлъстяване, диабет, недохранване и няколко типа ракови болести.

Според учените неправилното хранене лишава повече животи от пушенето, пиенето на алкохол, секса без защитни средства и използването на опиати взети дружно.

 здраве храна Thinkstock

Освен потребна за здравето, диетата, която предписва отчета е нужна за оцеляването на човешкия тип . В идващите 30 години популацията на Земята ще нарасне до 10 милиарда души и изхранването им ще бъде същинско предизвикателство.

 банери нови Edna

 банери нови Edna
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР