Екип от високоспециализирани анестезиолог-реаниматори ще изпрати ръководството на УМБАЛ „Св.

...
Екип от високоспециализирани анестезиолог-реаниматори ще изпрати ръководството на УМБАЛ „Св.
Коментари Харесай

„Св. Екатерина“ изпраща реаниматори в помощ на болницата в Гоце Делчев

Екип от високоспециализирани анестезиолог-реаниматори ще изпрати управлението на УМБАЛ „ Св. Екатерина “ в останалата без експерти в тази област многопрофилна болница в Гоце Делчев. Това оповестиха от пресцентъра на УМБАЛ „ Св. Екатерина “.

Добрите партньорски връзки сред двете лечебни заведения и общината датират повече от десетилетие. Столичната кардиологична болница постоянно изпраща свои лекари за благотворителни прегледи в МБАЛ „ Иван Скендеров “ и при потребност приема локалните пациенти за лекуване в своите модерни и високотехнологични клиники.

По време на пандемията и с появяването на рецесията от дефицит на реаниматори от УМБАЛ „ Св. Екатерина “ изпращат своя анестезиолог доктор Неда Бакалова, която от няколко месеца е в помощ на локалната реанимация. Но след гибелта на шефа на клиниката доктор Милан Първанов болничното заведение остава без щатни реаниматори.

Така в диалози сред представители на общината, доктор Петър Филибев - шеф на МБАЛ „ Иван Скендеров “, шефа на УМБАЛ „ Св. Екатерина “ проф. Генчо Начев и с поддръжката на Министерство на здравеопазването се стига до решението столичната болница да изпрати в Гоце Делчев за непрекъснато доктор Неда Бакалова, доктор Ростислав Енев и още няколко свои реаниматори на ротационен принцип.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР