Екип от съпруг и съпруга са се заговорили да изнесат

...
Екип от съпруг и съпруга са се заговорили да изнесат
Коментари Харесай

Германия обвини двойка в шпионаж в полза на Китай

Екип от брачен партньор и брачна половинка са се заговорили да изнесат сензитивна военна технология, в това число модернизиран лазер, отвън Европа по заповед на китайското държавно разузнаване, настояват немските прокурори.

Двойката - посочена единствено като Ина и Хервиг Ф. - е била задържана дружно с контакта им с китайските управляващи, сподели Томас Р, федералният прокурор на Германия в понеделник.

Арестите идват единствено дни след завръщането на немския канцлер Олаф Шолц от държавно посещаване в Китай, където смисъла на търговията и отворените пазари зае централно място. Китай е най-големият търговски сътрудник на Германия.

Възхвалявайки „ огромния триумф на [германското] контраразузнаване “, министърът на вътрешните работи Нанси Фейзер предизвести за „ забележителната заплаха “, която китайското шпиониране съставлява за западния бизнес.

„ Разглеждаме доста деликатно тези опасности и закани и сме издали ясни предупреждения ... тъй че защитните ограничения да бъдат увеличени на всички места “, ка...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР