Екип от български ВАР-оператори ще ръководи финала на Шампионска лига

...
Екип от български ВАР-оператори ще ръководи финала на Шампионска лига
Коментари Харесай

Българи ще са на ВАР-а в големия финал на Шампионска лига

Екип от български ВАР-оператори ще управлява финала на Шампионска лига сред Манчестър Сити и Интер. Най-големият мач в клубния футбол е на 10 юни в Истанбул. До момента българин не е взел участие в съдийския екип на най-престижния конфликт.

ВАР към този момент е неразделна част от футбола. Системата се употребява в четири случая – дали има гол или не, присъждане или липса на углавен удар (дузпа), при проявление на червен картон и при сбъркана идентичност на футболист, направил нарушаване за премахване.

 Снимка: БГНЕС

Голямата чест получиха Станислав Колев (Оператор на повторенията/Replay Operator) и Валентин Ваклинов (Асистент оператор/Assistant Replay Operator). Те ще бъдат помагани от Берк Чейлан (Оператор на засади/Offside Replay Operator) – дълготраен оператор на елитния турски рефер Дженейт Чакър, който има и български паспорт. Чейлан работи интензивно за образованието на българските ВАР-съдии през есента на 2020 година

Друг ВАР-оператор от България – Светлин Велков, е селектиран да работи на Световното състезание по футбол за дами в Австралия и Нова Зеландия през лятото на 2023 година.

Етикети: българисъдииШампионска лига
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР