Екип на Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/

...
Екип на Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/
Коментари Харесай

Екип на РИОСВ-Благоевград проверява сигнал за изкопни дейности в района на Мелнишките пирамиди

Екип на Регионалната ревизия по околната среда и водите /РИОСВ/ в Благоевград прави инспекция по сигнал за изкопни действия и заличаване на дървета в естествена забележителност Мелнишки пирамиди, сподели за зам.-директорът на инспекцията Румен Иванов. На място са и полицейски чиновници от Сандански, за да се откри причинителят на нарушаването, разяснява Иванов.

Резултатите от инспекцията, както и дали е открит нарушителят, ще бъдат ясни на по-късен стадий, уточни зам.-директорът на РИОСВ-Благоевград.

Сигналът се ревизира и от представители на общинската администрация в Сандански, сподели за Българска телеграфна агенция кметът на общината Атанас Стоянов. По думите му сигналът е подаден на телефон 112 и в него е посочено, че в региона на Мелнишките пирамиди има екскаватор, който прокарва път.

По данни на Регистъра на предпазените територии в Република България на територията на Мелнишките пирамиди е неразрешено повреждането на дървета и късане и премахване на растения, повреждането или изменянето на естествения образ на местността и на водния и режим, неразрешено е осъществяването на строителство, с изключение на в случаите, когато такова е планувано в плана на естествената забележителност.
" data-width= " 600 " data-show-text= " false " >
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР