Екип на ДПС, воден от Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски,

...
Екип на ДПС, воден от Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски,
Коментари Харесай

ДПС предлага механизъм за предпазване от корозивен чужд капитал

Екип на Движение за права и свободи, воден от Мустафа Карадайъ и Делян Пеевски, внесе в деловодството на Народното събрание Законопроект, който променя Закона за поощряване на вложения и посредством който се основава механизъм за инспекция на непознатите вложения в България. Това съобщи Станислав Анастасов от Движение за права и свободи. Целта на този законопроект е да се упражнява надзор над това дали тези вложения са зловредни. Станислав Анастасов изясни, че това е продължение на самодейността на Движение за права и свободи за регламентиране на така наречен " златни паспорти ".

Според народния представител по този начин ще се сътвори " здравословна среда " за вложения и българската стопанска система ще бъде " защитена от вложения с " разяждащ капитал ", които имат капацитет да навредят на националната сигурност и публичния ред.

Обхватът на вложенията, които са обект на тази регулация, са тези от сериозната инфраструктура, от секторите енергетика, превоз, води, опазване на здравето, връзки, медии, въздухоплаване, защита и други, изясни Станислав Анастасов.

Според Движение за права и свободи косвените вложения от Русия са се нараснали неведнъж след началото на войната с Украйна.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР