Екип на bTV oтиде в дома на най-четящото семейство за

...
Екип на bTV oтиде в дома на най-четящото семейство за
Коментари Харесай

"Най-четящото семейство": Понякога се прибираме с 12 кг книги от библиотеката

Екип на bTV oтиде в дома на най-четящото семейство за 2023 година. За него няма ден, който да минава без четене. Кои са обичаните им книги и по какъв начин любовта към четенето се предава от родителите към децата?

„ Много сме признателни на девойките в Столичната библиотека, които дружно с нас съумяват доста добре да завоюват децата. Всяко наше вървене там е в действителност празник за нас. Все едно се отива в детски ъгъл – с толкоз доста книжки и благи хора. Наистина сме трогнати от това отличие. Понякога, като измеря взетите книги на кантар, са по 12 кг “, разяснява Диана Атанасова.

Тонислав Атанасов – бащата в фамилията, споделя, че от време на време не е доста елементарно, тъй като децата изискват своето внимание и време за четене.

„ Те доста обичат, когато вършат паузи от игрите, да прочетем някоя брошура – с самообладание, с внимание, с обич, с готовност. Ние самите доста обичаме да четем и се радваме, че съумяваме да предадем тази обич и на децата “, разяснява мъжът.

Малкият Матей споделя, че обичаните му книжки са за Коледозавъра, за Таласъмчо и за Феликс. Той самият чете книжки и на по-малкото си братче.

Всеки вечер избира брошура, която да бъде прочетена преди лягане.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР