Екип изследователи от пет американски университета са разработили новата техника

...
Екип изследователи от пет американски университета са разработили новата техника
Коментари Харесай

EarSpy: подслушване на смартфоните с помощта на техните сензори за движение и говорители

Екип откриватели от пет американски университета са създали новата техника за офанзива по непряк канал EarSpy , която разрешава подслушване на телефонните диалози посредством анализиране на информацията от датчиците за придвижване на смарт телефона . Методът се базира на това, че актуалните смарт телефони са оборудвани с задоволително чувствителни акселерометър и жироскоп, които реагират и на вибрациите, провокирани от маломощния високоговорител или високоговорители на мобилното устройството, който/които се употребяват при диалозите.

Използвайки модерни способи за машинно образование, откривателите са съумели въз основа на информацията, получена от датчиците за придвижване, отчасти да възстановят речта на говорещия и да дефинират неговия пол.

Досега се считаше, че офанзивите по непряк канал, в които се употребяват датчиците за придвижване на смарт телефоните, могат да бъдат осъществени единствено в случай че е включен мощният високоговорител за гласова връзка, а маломощният говорител-слушалка в горната част на смарт телефона не води до приключването на данни. Но потреблението на доста по-чувствителни датчици в актуалните смарт телефони промени обстановката . Атаката може да бъде осъществена благодарение на всевъзможни Android приложения, тъй като за достъпа до тези датчици не са нужни специфични права (с изключение на Android 13).

Използването на конволюционна невронна мрежа и класическите логаритми за машинно образование даде опция при разбора на спектрограмите, генерирани въз основа на данните от акселерометъра на смарт телефона, да се реализира акуратност от 98,66% за установяване на пола, 92,6% за идентификация на говорещия и 56,42% за произнесените числа. При смарт телефона тези индикатори са надлежно 88,7%, 73,6% и 41,6%. Когато включите високоговорителя, точността на различаване на тирада се усилва до над 80% . За записване на данните от акселерометъра е употребявано общоприетото мобилно приложение Physics Toolbox Sensor Suite.

Защитата против офанзивите от този вид не е комплицирана: прочитането на данните от тези датчици става с понижена до 200 Hz периодичност , при което точността на подслушването пада под 10%. Новата отбрана към този момент е интегрирана в.

Коментирайте публикацията в нашите. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във, и ни последвайте в и или изтеглете приложението на Kaldata.com за, и!
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР