ЕК обяви във вторник, че е предложила създаването на 10

...
ЕК обяви във вторник, че е предложила създаването на 10
Коментари Харесай

ЕК предлага инвестиции от 10 млрд. евро за европейски зелен и цифров преход

ЕК разгласи във вторник, че е предложила основаването на 10 партньорства сред Европейския съюз, неговите членове и промишлеността, с цел да " форсира прехода към зелена, климатично неутрална и цифрова Европа “, което ще направи европейската стопанска система " по-устойчива и конкурентоспособна ".

Според предложенията, Европейски Съюз ще влага близо 10 милиарда евро в тези съдействия, до момента в който сътрудниците " ще дават отговор с най-малко еквивалентна сума ", съобщи БНР.

" Очаква се този смесен принос да активизира спомагателни вложения в поддръжка на европейския преход и да сътвори дълготрайни позитивни въздействия върху заетостта, околната среда и обществото “, съобщи комисията.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Само след 2 години за 9 от 10 работни места ще би трябвало да има...

Съобщението идва, откакто преди дни ръководителят на Европейската комисия прикани единния блок и Съединени американски щати да основат " устав за цифровата стопанска система ".

Междувременно тя уточни, че Европейският съюз работи по Спешен инструмент за единия пазар, с цел да " се избегнат бъдещи спирания и разстройства " в стопанската система на блока в обстановки, сходни на продължаващата.

" И ние ще диверсифицираме веригите за доставки и ще създадем европейски алианси, с цел да бъдем по-устойчиви при набирането на първични материали. Нека извлечем уроците от пандемията ", написа тя в Twitter.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР