Ежегодното събитие идва, след като върховният съд на Индия отказа

...
Ежегодното събитие идва, след като върховният съд на Индия отказа
Коментари Харесай

Индийската ЛГБТК+ общност провежда гордост, предизвиква загриженост относно ограничителните закони на страната

Ежегодното събитие идва, откакто висшият съд на Индия отхвърли да легализира еднополовите бракове в решение от октомври, което разочарова борците за правата на ЛГБТК+ в най-населената страна в света.

„ Не става въпрос за брак. Става дума за тъждество. Всеки би трябвало да има идентични права, тъй като това споделя нашата конституция “, сподели Нур Енайат, един от доброволците, организиращи тазгодишното събитие.

По-рано тази година съставът от петима съдии на Върховния съд изслуша 21 петиции, които желаеха за узаконяване на еднополовите бракове в Индия.

Съдиите приканиха за стъпки за повишение на осведомеността измежду обществото по отношение на LGBTQ+ идентичността и за основаване на горещи линии и безвредни домове за тези в общността, които са изправени пред принуждение. Те също по този начин приканиха страната да се увери, че еднополовите двойки не са изправени пред тормоз или дискриминация при достъпа до съществени потребности, като разкриване на обща банкова сметка, само че не предоставиха правно признание н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР