Ежегодният фестивал на бирата в Германия Октоберфест най-сетне се завръща

...
Ежегодният фестивал на бирата в Германия Октоберфест най-сетне се завръща
Коментари Харесай

Октоберфест се завръща в Германия

Ежегодният фестивал на бирата в Германия " Октоберфест " най-накрая се завръща тази есен след двугодишна пауза поради пандемията от ковид, сподели ръководителят на известния баварски бирен фестивал Клеменс Баумгартнер, представен от Асошиейтед прес.

" Фестивалът ще се организира ", сподели Баумгаертнер пред кореспонденти в Мюнхен. Той се похвали, че известният фестивал на бирата в баварската столица ще се организира без пандемични ограничавания от 17 септември до 3 октомври - националния празник на Германия.

" Ще се организира по този начин, както го познаваме от 2019 година, а не по различен метод ", добави Баумгартнер.

" Октоберфест ", извършен за първи път през 1810 година в чест на брака на престолонаследника принц Лудвиг Баварски с принцеса Тереза, е бил отменян десетки пъти през своята над 200-годишна история заради войни и пандемии.

В годините преди последната пандемия към 6 милиона празнуващи посещаваха тържествата годишно, доста от тях облечени в обичайни баварски носии.

Около 487 пивоварни за бира, заведения за хранене, скари за риба и месо, продавачи на вино и други ще участват, а работното време ще бъде даже по-дълго от предишното, като първите бирени шатри отварят в 9 сутринта и затварят в 22:30. Последните поръчки ще се одобряват в 21:30ч.

Халба бира от един литър ще коства сред 12,60 и 13,80 евро тази година, което е нарастване от към 15% спрямо 2019 година, съгласно формалния интернет уебсайт на " Октоберфест ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР