Ежегодната статистика на Комисията за финансов надзор отново е оглавена

...
Ежегодната статистика на Комисията за финансов надзор отново е оглавена
Коментари Харесай

SDI отново оглавява класацията на застрахователните брокери в България

Ежегодната статистика на Комисията за финансов контрол още веднъж е управлявана от застрахователния брокер SDI. Компанията заема първо място измежду 369 застрахователни брокера извършващи дейна активност от 408, регистрирани към края на 2017 година

Традиционно най-голяма част от приходите на компанията се пада на наложителната застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите, където нарастването е със 17,2% до 69,3 млн. лева спрямо данните от 2016 г.Основната причина за това е растежът в броя застраховани коли. При останалите застраховки на транспортни средства (Автокаско) също се резервира високият размер от осъществени доходи, (13,4 млн. лева.). С 28,2% (до 1,26 млн. лева.) пораства делът на “Помощ при пътуване”, която обезпечава надеждна застрахователна отбрана в страната и чужбина при необятен кръг от рискови обстановки.



При останалите застрахователни артикули заслужава да се означи растежът в застраховките против пожар и други естествени бедствия, приходите от които се усилват с 65,3% на годишна база до над 2,3 млн. лева Основен дял в тези доходи имат застраховките за дома.

“Изпратихме една доста добра 2017 година и към този момент решително гледаме напред.Резултатите за следващ път потвърждават, че застрахователният брокер е значим съветник при вземането на решение от потребителите. Нашият бизнес модел, насочен напълно към основаване на улеснения за клиента, оказва помощ на всеки да избере най-хубавия за него артикул по допустимо най-удобния метод. Амбицията ни за 2018 година е не просто да продължим възходящото развиване на компанията, само че и да развиваме нови артикули и действия, които ще прибавят стойност за цялото общество”, разяснява резултатите от доклада на КФН Лазар Георгиев, Прокурист на SDI.



Лазар Георгиев
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР