Възпоменателни събития за 11 септември, планирани да отбележат 22 години от атаките и да почетат загиналите

...
Ежегодна церемония в памет на загиналите на 11 септември 2001
Коментари Харесай

Ежегодна церемония в памет на загиналите на 11 септември 2001 г. се провежда в долен Манхатън в понеделник, 22 години след това кулите близнаци на Световния търговски център се сринаха при най-смъртоносната терористична атака на територията на САЩ. CBS News New York ще излъчи предаване на възпоменанието от 11 септември, започващо в 8:25 сутринта ET с прочитане на имената на убитите.

Как да гледате възпоменателни събития от 11 септември

Какво: Церемонията отбелязва 22 години от 11 септември Дата: понеделник, 11 септември 2023 г. Час: 8:25 ч. ETLокация: Долен Манхатън, Ню Йорк City Онлайн поток: На живо по CBS News New York в плейъра по-горе и на вашето мобилно или стрийминг устройство.

Колко души загинаха при атентатите от 11 септември?

Близо 3000 души бяха убити след четири самолети бяха отвлечени от нападатели от терористичната групировка Ал Кайда.

Два самолета влетяха в кулите близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк. Един самолет беше вкаран в Пентагона. Друг самолет се разби в открито поле в Пенсилвания, след като пътници отвърнаха на удара - единственият самолет, който не достигна предназначението си.

Останките на две жертви бяха идентифицирани само миналата седмица.

В В допълнение към жертвите през този ден атаката на Световния търговски център изложи стотици хиляди хора в долен Манхатън на токсичен въздух и отломки и оттогава стотици починаха от заболявания, свързани след 11 септември. Точният брой не е известен, но лидерите на пожарникарите казват, че 341 членове на FDNY са починали от заболявания, свързани с 11 септември, съобщава CBS New York.

Кога се случиха атаките от 11 септември?

Първият самолет, полет 11 на American Airlines, се разби в Северната кула на Световния търговски център в 8:46 сутринта ET, убивайки всички на борда и хващане на хора в горните етажи на кулата. В 9:03 сутринта вторият самолет, полет 175 на United Airlines, се удари в южната кула на Световния търговски център. И двете кули скоро се срутиха – Южната кула малко преди 10 часа сутринта, след това Северната кула половин час по-късно.

Полет 77 на American Airlines се удари в Пентагона в 9:37 сутринта 

След това в 10:03 сутринта полет 93 на United се разби в поле в Шанксвил, Пенсилвания.

Какво се случи в Пентагона и в Шанксвил, Пенсилвания?

Когато полет 77 на American Airlines се разби в югозападния ъгъл на Пентагона, 184 души бяха убити - 64, които са били в самолета, и 125 души в сградата.

Шон Богър беше един от малкото хора в Пентагона, които видяха самолета да пада толкова ниско, че свали улична лампа.

„Току-що погледнах нагоре и, знаете ли, самолет летеше директно към нас", каза той пред CBS News през 2021 г. Той каза, че са били само 10 до 15 секунди преди самолетът да се удари в сградата.

Богър беше в контролната кула на хеликоптерната площадка на Пентагона, когато той видя самолета, който според него прозвуча „като някой, който рязан медал“, когато се удари.

„Просто не можех да повярвам, че нещо толкова голямо може да лети толкова ниско и да лети директно към нас“, каза той .

По-малко от 30 минути по-късно полет 93 на United Airlines — четвъртият самолет, свален при терористичната атака — се разби в поле в Пенсилвания. Този самолет беше отвлечен и се насочваше към Вашингтон, окръг Колумбия, но така и не успя, след като пътниците и екипажът предприеха действия.

Те бяха избутани в задната част на самолета от похитителите, след което гласуваха и решиха опитайте да си възвърнете контрола над самолета, според Националния мемориал на приятелите на полет 93. Последва битка и в крайна сметка самолетът се разби на открито.

„Безброй животи бяха пощадени благодарение на техните героични действия, но всички на борда на Полет 93 бяха изгубени“, се казва в паметника.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР