Ежедневната сводка на британското разузнаване заключава, че лошото командване задълбочава

...
Ежедневната сводка на британското разузнаване заключава, че лошото командване задълбочава
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Лошото командване задълбочава проблемите на руската армия

Ежедневната сводка на английското разузнаване заключава, че неприятното командване задълбочава проблемите на съветската войска, осведоми Руската работа на Би Би Си.

С наближаването на края на осмия месец от войната главните елементи на военното управление на Русия все по-малко сполучливо се оправят със своите функционалности . На тактическо равнище евентуално има по-голям дефицит на способни младши офицери, които да провеждат и управляват новомобилизираните военни.



Според разкази на очевидци стрелбата на 15 октомври в полигона в Белгородска област може да е станала, откакто един от офицерите е направил обидни мнения за новобранци от етническите малцинства (тази информация не е доказана от никого). Лошото командване на равнище младши офицери евентуално ще утежни така и така спадналия морал и сплотеността в доста елементи на съветските сили, споделят създателите на отчета.

Четирима от петимата генерали, които са управлявали оперативното командване по време на другите етапи на нашествието през февруари 2022 година, към този момент са уволнени. Техните заместници до момента не са създали доста за възстановяване на бойните характерности на съветските въоръжени сили. Липсата на последователност в командването евентуално ще бъде по-вредна, в сравнение с би могла да бъде в други страни, защото съгласно съветската военна теория създаването на проекти се прави основно персонално от командващия.

Неравномерното използване на частичната готовност от страна на съветския президент Владимир Путин води до обществени разломи, които подтикват съветското осведомително пространство да маргинализира още повече етническите малцинства, обобщава Институтът за проучване на войната (ISW).

Както ISW към този момент е съобщавала, стрелбата на 15 октомври на полигон в Белгородска област евентуално е естествена последица от продължаващата политика на Кремъл да употребява бедните и малцинствените общности, с цел да поемат главната тежест на напъните за основаване на мощ, до момента в който пази етническите руснаци и по-заможните съветски жители.

Руски източници настояват, че отговорни за стрелбата на полигона в Белгородска област са двама етнически таджикистанци с съветски паспорти, които са били принудително мобилизирани.

Източник: News.bg


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР