Ежедневието на всеки от нас е съпроводено както с положителни

...
Ежедневието на всеки от нас е съпроводено както с положителни
Коментари Харесай

5 техники за справяне с ежедневния стрес

Ежедневието на всеки от нас е съпроводено както с позитивни страсти и събития, по този начин и с негативни. Стараейки се да бъдем оптимално положителни в доста действия по едно и също време, забравяме че е добре да вършим неща, които да ни разтоварят от насъбрания стрес.

В идващите редове ще видите няколко съвета от психолози и техните техники за справяне с ежедневния стрес.

Записвайте всичко, което ви идва мислено

Джон Дъфи, психолог и създател на книги, споделя, че когато желае да облекчи напрежението, написа. Мисли, обстановки, взаимоотношения с хора, хрумвания за бъдещи публикации. Записва и структурира всичко, което му идва мислено.

Този креативен развой е ефикасен, тъй като по този метод разсейваме проблемите, прочистваме мислите и напрежението понижава. След като се успокоите може да погледнете на нещата от нова вероятност.

Пригответе си ядене и бъдете извънредно педантични при избора на съставки

Психотерапевтът Джефри Шумбер употребява няколко естетически метода за справяне със напрежението.
„ Когато съм нервна, обичам да се храня добре. Но би трябвало да е наложително здравословно хранене или ново ядене за мен. Отивам в магазина, дълго време предпочитам подобаващите съставки, по-късно деликатно ги разрязвам, приготвям ястието, постепенно и на драго сърце го изяждам. “

Реагирайте вярно или въобще не реагирайте

Психологът Сюзън Краус Уитбърн не се бори със напрежението, а се пробва да го избегне авансово. За тази цел тя има мантра, която повтаря, когато се намира в обстановка на стрес и напрежение: „ Не мога да трансформира обстановката, само че мога да трансформира реакцията си към нея. “

Положителната реакция към негативното събитие, оказва помощ освен да се заобикаля стресът, само че и да се придобие някакъв опит. Така че, идващия път, когато се полеете с кафе, просто се засмейте.

Отложете вземането на решение

Психологът Мартин Селигман поучава да използваме един елементарен и доста известен способ, с цел да изхвърлим ненужните мисли от главата си. Съберете дланите си, като че ли се молите и извикайте: „ Спри! Аз ще помисля за това по-късно! “. Можете също по този начин да носите ластик на китката и да го дръпнете, та болката да ви разсее.

Използвайте тези тласъци, с цел да спрете цикъла на мислите и да отложите казуса за известно време. След това пробвайте да насочите вниманието си към необикновен предмет или занятие.

Прекарайте 1 час с обичаното си занятие

Психотерапевтът Ейми Прьовски поучава да отделите интервал от време, през който да извършите единствено това, което желаете. Няма работа, никакви отговорности, негативни мисли и всичко, което не ви харесва и скапва настроението ви. Отдайте се на вашето занимание или обичано занятие. /adme.ru
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР