„Ехо камерата“ (The Echo Chamber) – незавършеният проект, над който

...
„Ехо камерата“ (The Echo Chamber) – незавършеният проект, над който
Коментари Харесай

Последният филм на Бертолучи ще бъде заснет след смъртта му

„ Ехо камерата “ (The Echo Chamber) – незавършеният план, над който огромният италиански кинорежисьор работеше преди неочакваната си гибел предишния месец, ще стигне до огромния екран с помощта на компанията Indigo Film.

Ехо камера е разбиране от теорията на всеобщите връзки, представляващо обстановка, в която избрани хрумвания и отзиви се поддържат или усилват посредством предаване на вест или нейното повтаряне в затворена система – партия, кръг от съидейници и така нататък, при което се заглушават други аналогични осведомителни потоци.

Никола Джулиани – един от създателите на Indigo („ Великата хубост “) е удостоверил пред сп. „ Варайъти “, че творбата ще бъде продуцирана и снимана от тях в символ на респект към артистичната неотстъпчивост на Бертолучи. Проектът щеше да ознаменува завръщането на Бертолучи на режисьорския стол след 6-годишна пауза от основаването през 2012 година на кино лентата „ Аз и ти “.

Бернардо Бертолучи умря на 77-годишна възраст в Рим след къса борба с рака. Той бе приключил първичния вид на сюжета в съдействие с две млади италиански писателки – Лудовика Рамполди, работила за нашумелия мафиотски сериал „ Гомор “ по едноименната книга на Роберто Савиано, и Илария Бернардини – романистка, взела участие в основаването на италианската акомодация на сериала „ Психотерапия “.

За „ Ехо камерата “ се знае доста малко. Известно е, че двама герои ще се редуват във воденето на киноразказа, който се развива в тристаен апартамент. По това филмът може би ще припомня за „ Аз и ти “, който също се случва в затворена среда.

Филмовият свят загуби в лицето на Бернардо Бертолучи притежател на 9 награди „ Оскар “ за епичната кинотворба „ Последният император “, а неговите „ ХХ век “, „ Конформистът “ и „ Последно танго в Париж “ са оказали въздействие върху генерации режисьори.

Тази вечер Бертолучи ще бъде почетен в римския Театро Арджентина със събитие, на което се чака да участват голям брой международни арт величия – Шарън Стоун, Ричард Гиър, Дебра Уингър, Вим Вендерс, Джим Джармъш, Амос Гитай и дългогодишният продуцент на Бертолучи Джеръми Томас. Предполага се, че Мартин Скорсезе и Джон Малкович ще изпратят видео послания в памет на италианския режисьор.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР