Египтяните се възмутиха от документалната поредица Кралица Клеопатра, още преди

...
Египтяните се възмутиха от документалната поредица Кралица Клеопатра, още преди
Коментари Харесай

Чернокожа Клеопатра в сериал на "Нетфликс" възмути египтяните

Египтяните се възмутиха от документалната поредност " Кралица Клеопатра ", още преди премиерата на сериала. Причината е, че в облика на владетелката влиза чернокожата актриса Адел Джеймс.

Изобразяването на Клеопатра като чернокожа възмути египтяните, които упорстват, че владетелката е била със светла кожа., че юрист е подал тъжба против продуцентите от стрийминг платформата " Нетфликс " и ги упреква в опит " да заличат египетската еднаквост ".

 Големите холивудски продукции към момента се вършат от бели мъже Големите холивудски продукции към момента се вършат от бели мъже

Клеопатра е родена в египетския град Александрия през 69 година пр.н.е. и е последната кралица от Птолемеите. Това е гръкоезичната династия с македонски генезис, произлизаща от Птолемей I Сотер - един от военачалниците на Александър Македонски. Тя наследява трона от татко си Птолемей XII през 51 година пр.н.е. Самоличността на нейната майка обаче е незнайна и това дава мотив на някои от историците да допускат, че тя е била локална египтянка или от друга част на Африка.

От " Нетфликс " стимулират избора си на чернокожа актриса за основната роля с думите, че това е " мигане към безконечния спор за произхода на владетелката ". Изпълнителният продуцент на документалната поредност, разяснява, че " не чуваме постоянно истории за тъмнокожи кралици и за нея е било в действителност значимо този сериал да се реализира ". Главната актриса Адел Джеймс отговори на рецензията с думите: " На който актьорският състав не му харесва, да не гледа сериала ".

Премиерата на " Кралица Клеопатра " е планувана за 10 май.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР