Египтологията се свързва с обширна литература. Но тя е потопена

...
Египтологията се свързва с обширна литература. Но тя е потопена
Коментари Харесай

Древните цивилизации: върху руините на предците

Египтологията се свързва с обширна литература. Но тя е потопена в – изми : песимизъм, релативизъм, материализъм, презентизъм, обскурантизъм и сайънтизъм. Въпреки това някои теории от външните кръгове на науката съдържат повече логичност в себе си, в сравнение с общоприетите.

Например теорията за съотнасяне на пирамидите с Орион, която е създадена от Робърт Бовал (Robert Bauval) през 1993 година. Бовал счита, че пирамидите в Гиза са издигнати огледално на съзвездието Орион, също познато като Пояса на Орион. Бовал твърдял също, че в един интервал от историята една от подземните шахти в Хеопсовата пирамида е сочела тъкмо към централната звезда в Пояса на Орион.

CC BY-SA 3.0

Подобни наблюдения получават огромно значение, когато ги свържем с астрономическото събитие прецесия на равноденствията . Това е цикъл, през който минава Земята.

Според НАСА един подобен цикъл продължава 25 800 години. Проявлението на този цикъл се състои в това, че зодиакалните съзвездия и звездите зад тях трансформират позицията си през вековете . Всяко зодиакално съзвездие трае по 2125 години, като смяната настава по време на равноденствие.

Модерната просвета признава гръцкия астроном Хипарк за изобретател на цикъла на прецесията. Но доста преди този момент за този цикъл са знаели в Месопотамия, Мезоамерика и Египет, а даже нямаме визия дали тези нации са стигнали до това познание по теоретичен път, или им е предадено от още по-древни времена.

Това е цикъл, който продължава в действителност доста дълго и съгласно журналиста и публицист Греъм Хенкок (Graham Hancock) е „ доста мъчно да бъде следен и още по-трудно да бъде измерен тъкмо без комплицирани принадлежности “.

Теорията за съотнасянето с Пояса на Орион дава отговор на въпроса „ за какво “ , само че не и на въпроса по какъв начин . От всички 2,3 милиона каменни блока няма нито един, който да е идентичен по мярка или тегло с различен. Как се получава тази точност?

Сега бихме имали потребност от микропроцесор, с цел да изчислим по какъв начин да наредим тези каменни блокове, които варират по тегло от 2,5 до 15 тона. От не доста от дълго време знаем също, че структури с разнообразни по размери градивни блокове са по-устойчиви на трусове.

В този миг даже към този момент е подозрително да считаме, че античните египтяни са замислили и построили некропола в Гиза. Знаем много за аспектите от всекидневието на античните египтяни с огромни детайлности. Въпреки това няма нито едно споменаване от сорта на: „ А апропо, построихме и пирамидите. “

Дори има доказателства, че постройките в местността са по-стари от именития потоп, разказан от голям брой култури. Когато Хеопсовата пирамида е отворена за първи път, в нея са открити следи от морска сол.

Древногръцкият историк Херодот загатва в книгата си „ Историята “, че е следил морски миди и калцирана. Всичко това би трябвало да ни накара да се усъмним в общоприетата доктрина за пирамидите, времето, в което ни се споделя, че са издигнати, и за какво са били издигнати.

Дори и електричеството не е намерено, а. По време на доста археологически разкопки са откривани предмети от алуминий, а стандартната история счита, че алуминият е основан за първи път през 1854 година, тъй като за процеса на основаване наложително се изисква електричество.

„ Аномалия “ в науката е ново изобретение или промяна на парадигмата, които могат да останат незабелязани или отхвърлени поради различен – изъм – мизонеизмът. Това е боязън или ненавист към нещо ново. Истинската научна и интелектуална почтеност няма да бъде реализирана, до момента в който не стартираме да обръщаме внимание и на аномалиите, като се опитваме да наваксваме и с теоретичните си догатки.

Това би трябвало да е по този начин, до момента в който аномалиите не станат предстоящи феномени. Имаме обезверена потребност от промяна на парадигмата или най-малко теоретичен подем.

Познаването на предишното ни има голямо значение за сегашното и бъдещето ни. Миналото, сегашното и бъдещето са една верига от събития. Колкото повече знаем за предишното си, толкоз по-добре познаваме себе си и пътят напред става по-ясен. Но въпросът остава: Сочат ли пирамидите към годината на световния прелом?

(Първа част:  Какво е погубило античните цивилизации?)

Ancient Origins

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР