Египетските сили за сигурност убиха 15 екстремисти, които са участвали

...
Египетските сили за сигурност убиха 15 екстремисти, които са участвали
Коментари Харесай

Египетските сили убиха 15 екстремисти, участвали в атентата срещу джамията в Синай

Египетските сили за сигурност убиха 15 екстремисти, които са взели участие в атентата против джамията в Северен Синай през днешния ден, заяви телевизия "Скай нюз - Арабия ", представена от ТАСС.

В интервенцията против нападателите са употребявани безпилотни самолети. Обезвреждането на атентаторите продължава. По нови данни при офанзивата против джамията са убити 235 души, съобщи Ройтерс, цитирайки египетската държавна телевизия.

Междувременно от Министерството на външните работи на България изрично осъжда терористичното нахлуване, осъществено през днешния ден в Ал Рауда в Северен Синай, Египет. Това се декларира в известие на пресцентъра на Министерство на външните работи. "Този безчовечен акт, осъществен по време на петъчната молитва, разкрива същинското лице на екстремистката идеология и следва да ни сплоти в напъните да отстраним в дълбочина корените на радикализма и тероризма ", се добавя в изказването.

Изразяваме своята дълбока съпричастност към страданията на околните на десетките жертви и потърпевши и се надяваме в качествата на приятелския египетски народ да превъзмогне и тази покруса и да се оправи сполучливо с провокациите на тероризма, допълват от външното министерство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР