Ефективно средство от народната медицина за лечение на гастрит е

...
Ефективно средство от народната медицина за лечение на гастрит е
Коментари Харесай

Народна рецепта при гастрит

Ефективно средство от националната медицина за лекуване на гастрит е отварата от репей. Химичният състав на корените на това растение е в действителност неповторим.

С толкоз богат набор от съставни елементи не може да се похвали на процедура нито едно от съществуващите в природата растения. Ще изброим единствено няколко от тях: етерични масла, танини, протеини, стеаринова и палмитинова киселина, витамин В, С и Е,  инулин – неповторим полизахарид, участва в огромно количество (45%) в корените на растението.

Инулинът е основен състезател в обмяната на веществата.

Помага за унищожаване на токсините, за асимилиране на витамините и нормализиране обмяната на веществата и храносмилането като цяло. Контролира равнището на холестерола и захарта в кръвта, укрепва имунната система.

Но е належащо да се разбере, че сходно на всяко друго средство корените от репей имат своите ограничавания и противопоказания, които, в полза на истината, не са толкоз доста. Не би трябвало да употребявате билката, в случай че сте проявявали алергични реакции, както и по време на бременност и кърмене.

Рецепта с репей: ще са ви нужни 1 с.л. от билката и чаша вода. Измийте добре корена на репея със студена вода. Внимателно го нарежете на ситни късчета с нож или го настържете. Залейте с вряла вода настъргания корен и оставете да се запарва 10-15 минути. Прецедете. Вземайте по една супена лъжица от отварата, 4-5 пъти дневно.

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР