ефективно намалява кашлицата при деца, установява ново проучване, проведено от

...
ефективно намалява кашлицата при деца, установява ново проучване, проведено от
Коментари Харесай

Изследване: Медът е по-ефективен от антибиотиците при детска кашлица

ефективно понижава кашлицата при деца, открива ново изследване, извършено от Оксфордския университет. То поддържа всички препоръки на по-възрастните ни родственици да изядем лъжичка мед или да го прибавим в чая си при неприятна кашлица, написа БГНЕС.
Проучването е оповестено в списание BMJ и открива, че когато  медът се употребява в чиста форма, без добавки, е изненадващо потребен за облекчение на признаците на инфекции на горните дихателни пътища с помощта на своите антимикробни свойства.
 Нова диета с МЕД e тoтaлeн шлагер, пo кoйтo вcички пoлудяхa Нова диета с МЕД e тoтaлeн шлагер, пo кoйтo вcички пoлудяхa
„ Мeдeнa диeтa “ e тoтaлeн шлагер, пo кoйтo вcички пoлудяхa, a рeзултaтитe oт нeя ca изумитeлни. Ocнoвният cмиcъл нa диeтaтa c...
„ Той обезпечава необятно налична и евтина опция на антибиотиците “, откриват откривателите, добавяйки, че понижава честотата на кашлицата и може да „ помогне за напъните за закъснение на разпространяването на антимикробната устойчивост “.
В същото време с рецепта остават най-голямата причина за антимикробна устойчивост.
За съпоставяне в цената на двете не може да става и дума.
Доказателствата в интерес на естествения лек против медикаментите при настинки и инфекции в гърлото се поддържат и от обстоятелството, че медът не провокира странични резултати.
 Развенчаха огромен мит за пчелния мед Развенчаха огромен мит за пчелния мед
Пчeлният мeд e хрaнитeлeн виcкoзeн, тeчeн или криcтaлизирaл прoдукт, прoизвeждaн oт мeдoнocни пчeли oт нeктaрa нa цвeтoвeтe или ceкрeци...
Немската професионална асоциация на педиатрите обаче акцентира, че на деца под 1 година не би трябвало да се дава мед . Това е по този начин, тъй като медът съдържа бактерии, наречени, които могат да произведат отрови в червата на бебето и да доведат до - рядко и евентуално съдбовно заболяване, което може да аргументи мускулна и дихателна парализа. Нагряването на меда също не оказва помощ, защото по този начин не унищожава надеждно бактериите.
Според асоциацията родителите би трябвало да бъдат деликатни с медикаменти, които потискат кашлицата, и не би трябвало да се дават на деца без консултация с доктор.
Причината е, че в случай че детето не е в положение да кашля, слузта може да се събере в дихателните пътища и да затрудни дишането.
Ако продължи повече от две седмици или в случай че има температура или зной, родителите би трябвало да заведат детето си на доктор - или по-рано, в случай че има подозрение за коронавирусна зараза .
 Истината за суровия мед: Какви са изгодите за здравето ни Истината за суровия мед: Какви са изгодите за здравето ни
Хората употребяват суровия мед в обичайна медицина от стотици години. Това сладко, естествено вещество съдържа здравословни детайли...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР