Ефективна присъда в размер на 7 години поиска прокуратурата за

...
Ефективна присъда в размер на 7 години поиска прокуратурата за
Коментари Харесай

Бургазлията Кирил, помел 16-годишният Костадин, проплака пред съда: Не е минал ден, в който да не се обвинявам

Ефективна присъда в размер на 7 години изиска прокуратурата за бургазлията Кирил Георгиев, който в края на 2017 година премаза на пешеходна пътека край Атия 16-годишния възпитаник Костадин Джардов. Ако арбитър Катя Господинова се съобрази с решението на държавното обвиняване, присъдата би трябвало да бъде редуцирана с 1/3, защото подсъдимият се призна за отговорен и делото стартира по реда на съкратеното правосъдно разследване, оповестява " Флагман ".

" Откакто е настъпило това събитие, не е минал ден, в който да не се упреквам и скърбя за стореното. Не мога да върна времето обратно, трябваше да се съобразя с ситуацията. Трябваше доста работи да направя. Подцених обстановката, не е липса на опит. Заблудих се и помислих, че съм подминал кръстовището ", сподели с насълзени очи пенсионерът Кирил Георгиев. Той добави, че не е правил опити да се свърже с родителите на убития възпитаник, защото не е желал да ускорява тъгата им. Според юристите на фамилията на Костадин бургазлията е рецидивист във връзка с шофирането с висока скорост.

Защитата посочи, че той имал 4 акта за интервал от 2008 до 2012 година за превишена скорост. " Той даже не е забелязал момчето. Няма никакви опити за спешно прекъсване и попречване на удар. Той удря Костадин с висока скорост, която го изстрелва на 53 метра ", сподели адв. Веселин Желязков. Той добави, че водачът е имал задоволително време да забележи 16-годишния Костадин, защото джипът му бил на разстояние на към 200-300 метра от момента на стъпването на момчето на пешеходната пътека. Ученикът е забелязан доста добре и от две дами, които са чакали на отсрещната страна на спирката до Военноморска база Атия. Адвокатите на фамилията на прегазеното дете, които се конституираха като частни обвинители по процеса, желаеха сериозна ефикасна присъда - в размер на 8-9 години, а шофорската му брошура да бъде отнета за 10-12 години. На правосъдното съвещание участва само бащата на момчето - Апостол, защото неговата майка Наталия Ермаг живее в чужбина. Едрият мъж мъчно сдържаше сълзите си поради загубата на единственото си дете. Той съумя да промълви единствено, че желае обективна присъда.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР