Ефективна присъда получи 42-годишен мъж, предаден на съд от Окръжната

...
Ефективна присъда получи 42-годишен мъж, предаден на съд от Окръжната
Коментари Харесай

Пет години затвор получи мъж от Търговищко за блудство с малолетно момче

Ефективна присъда получи 42-годишен мъж, предаден на съд от Окръжната прокуратура в Търговище, за осъществени от него блудствени дейности с малолетно момче. С.Ю. е приет за отговорен и наказан да търпи наказване от 5 години „ отнемане от независимост “ при непоколебим режим, оповестиха от Апелативната прокуратура във Варна, представени от Българска телеграфна агенция.

Тъй като мъжът се възползва от правото си да изиска делото да се гледа при кратко правосъдно разследване, присъдата му бе редуцирана с една трета и по този начин той ще бъде лишен от независимост за период от 3 години и 4 месеца при непоколебим режим на изтърпяване на наказването.

Случаят е от декември 2022 година, когато С.Ю. отишъл на посетители на собствен родственик в село покрай Търговище. Там той останал известно време, с цел да оказва помощ с ремонт на домакините. Съжителствал с тях и двете им малолетни внучета, за които мъжът и дамата се грижели.

Една вечер откакто използвал огромно количество и друг по тип алкохол, 42-годишният мъж блудствал с едно от децата, което спяло в стаята, където бил настанен и той. Момченцето се събудило и преди да разбере какво тъкмо се случва, С.Ю. престанал. В интервала от 26 декември 2022 година до 25 февруари 2023 година мъжът общо три пъти направил това деяние.

С.Ю. бил притеглен към наказателна отговорност и предаден на съд за закононарушение по член 149, ал.5, т.3, по отношение на ал.1, по отношение на чл.29, ал.1, б. “а “, по отношение на чл.26, ал.1 от Наказателен кодекс.

Решението на Окръжния съд в Търговище предстои на митинг и обжалване пред Варненския апелативен съд.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР