Ефектите от антителата, произвеждани от В-клетките - клетките на паметта

...
Ефектите от антителата, произвеждани от В-клетките - клетките на паметта
Коментари Харесай

Учени: В-клетките на имунната система отслабват, но все пак могат да се справят с Омикрон

Ефектите от антителата, създавани от В-клетките - клетките на паметта на имунната система, отслабват против разновидността Омикрон, само че по всяка възможност въпреки всичко са значими и оказват помощ за преборване на вируса. Това излиза наяве от проучване на френски експерти, представени от 24 часа.

След като организмът се научи да разграничава SARS-CoV-2 след преболедуване или имунизация, В-клетките генерират нови антитела против вируса, в случай че наличните не са задоволителни. Учените от Университета на Париж са анализирали силата на повече от 300 антитела, създадени от В-клетки от имунизирани доброволци, в това число и такива, които преди този момент са се заразили със SARS-CoV-2.
До края на януари Омикрон ще бъде преобладаващ у нас
Омикрон ще стане преобладаващ в България до края на януари. Прогнозата е на основният държавен здравен контрольор. Доцент Ангел Кунчев съобщ...
Прочети повече
" Омикрон наподобява заобикаля доста огромен дял от наличните В-клетки. Изглежда обаче 30 % от антителата го разпознават ефикасно и съвсем 10 % от всички мощни антитела ", пишат учените в публикация в bioRxiv, като се прецизира, че резултатите от проучването им не са рецензирани публично от експерти. Способността на В-клетките да се развъждат може да компенсира за по-малко от два дни понижената успеваемост на антителата. Заедно с другите съставни елементи на имунната система, по-специално Т-клетките, резултатът от В-клетките изяснява за какво множеството заразили се имунизирани не се разболяват тежко.

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР