Ефектът Сюзан е дръзка и завладяваща симбиоза между художествена проза

...
Ефектът Сюзан е дръзка и завладяваща симбиоза между художествена проза
Коментари Харесай

Предложение за четене: „Ефектът Сюзан“ от Петер Хьог

„ Ефектът Сюзан ” е дръзка и завладяваща симбиоза сред художествена прозаичност и футуристичен трилър, която сигурно ще покори феновете на напрегнатия сюжет и на литературното визионерство.

Както подсказва заглавието, на напред във времето е Сюзан Свенсен, която работи в областта на пробната физика и има необикновен резултат върху хората – подтиква ги към откровения.

Но един ден тя и фамилията ѝ са застрашени със затвор. Единственият метод да избегнат присъдата е да спомагат на някогашен държавен чиновник, който ги изпраща на загадка и рискова задача.

Сюзан би трябвало да открие последния протокол на така наречен „ Комисия за бъдещо развиване “, чиито членове биват убити при загадъчни условия.

Сюзан употребява своите задълбочени научни знания, чевръст разум и забележителна умелост, с цел да разкрие голяма интрига, която заплашва бъдещето на човечеството.

За създателя

Роден през 1957 година, Петер Хьог е един от най-четените датски писатели – създател на осем романа, издадени допълнително от 30 страни.

Най-известен е с „ Госпожица Смила и нейното чувство за сняг “ – един всепоглъщащ разказ, който му носи редица литературни награди, в това число влиятелната премия „ Стъклен ключ “ на Скандинавските престъпни писатели.

По него е сниман едноименният филм с присъединяване на Джулия Ормонд, Ричард Харис и Ванеса Редгрейв.

Петер Хьог се занимава и с филантропична активност. През 1996 година основава фондация за финансова поддръжка на дами и деца от Третия свят. Самият той има 4 деца.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР