ефът на ВАИ холдинг“ Георги Илиев, борците Боян Радев и

...
ефът на ВАИ холдинг“ Георги Илиев, борците Боян Радев и
Коментари Харесай

Криминален Архив: Как Георги Илиев и Боян Радев погребаха Фатик до баща му в бял ковчег

ефът на „ ВАИ холдинг “ Георги Илиев, борците Боян Радев и Димитър Джамов и още към 150 близки, другари и бизнеспартньори погребаха убития Филип Найденов– Фатик през вчерашния ден по обяд в Боянските гробища, написа „ 168 часа„.

Ритуалът бе по мюсюлманския бит.

Час преди поклонението започнаха да идват хора с цветя, тъмни облекла и черни очила. От 12 ч двата входа на гробищата бяха завардени от 3 полицейски коли.

Сред опечалените бяха и певицата Мария Грънчарова, президентът на футболен клуб „ Славия “ Венцислав Стефанов.

На гробищата дойдоха още племенникът на Кирил Киров–Японеца и Красимир Райдовски.

Бодигардове не пуснаха публицистите да влязат в гробищата и не разрешиха на фоторепортерите и операторите да снимат.

Четирима охранители дебнеха от самото начало някой с камера или фотоапарат да не се отскубне и да снима ритуала.

Фатик бе положен до гроба на татко си.

“Отиде си в разцвета на най-хубавите си години, покосен от патроните на злодея палач, когато ти искаше да направиш доста за възстановяване на живота на хората в своята обичана България, която ти доста обичаше ”, пишеше на един от некролозите от околните на фамилията на Фатик, залепен на входа.

Трупът на убития във вторник предприемач бе в бял ковчег, затрупан със зелено пано с арабски надписи и претекстове. Превозваше го сребристосив мерцедес катафалка. Веднага след него се движеше и черният джип мерцедес с вдовицата на убития. Адриана Тюркмен бе облечена в черна дълга рокля, а на главата си имаше черна мрежеста кърпа с лъскави влакна.

След процесията от коли, в които бяха най-близките родственици, се движеше кола за спешна помощ на Университетската болница „ Света Екатерина “. С нея си потегли след ритуала майката на убития.

Шефът на болничното заведение проф. Александър Чирков бе изпратил венец от бели и червени рози, на който пишеше: „ С признателност за поддръжката и помощта “.

Според мюсюлманския бит ковчегът първо бе пренесен единствено от мъже върху маса с бяла завивка. След това опечалените го затрупаха с цветя.

Първо минаха мъжете, а след това дамите българки. През това време мюсюлманките стояха настрана, покрай паметника на бащата на Фатик.

След това цветята бяха свалени на земята, ковчегът бе пренесен от мъже до изкопания гроб, а там тялото бе заровено увито само в бял чаршаф.

Над натрупа бе сложена дървена бариера, а мъжете хвърлиха шепа пръст от горната страна. През това време мюсюлманките целуваха пръстта към гроба, която подвигаха в шепите си. Проверка в Министерство на вътрешните работи, разпоредена от ген. Борисов, откри липса на разработка „ Очиларка “ за Фатик. Установено е, че от 1990 до 1992 година в Министерство на вътрешните работи не е имало механизъм за действен доклад. Това е създавало и предпоставки за нерегламентирано прилагане на информацията и опция тя да бъде изнесена.

 Блага Георгиева, 168 часа

 

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР