Едва на 27 години Вивиан Ту прави първия си милион.

...
Едва на 27 години Вивиан Ту прави първия си милион.
Коментари Харесай

4 нетипични правила, които милионерите спазват

Едва на 27 години Вивиан Ту прави първия си милион. И макар че тя произлиза от непретенциозно семейство, което не е имало огромни финансови заможности, съумява да започва кариерата си на Уолстрийт.
 “Какейбо ” - японският способ, който ни оказва помощ да пестим повече пари
Как да пестим повече пари

Японският способ “какейбо ” дава практични насоки

Още в самото начало Вивиан придобива много по-ясна визия за това по какъв начин мислят богатите. По думите ѝ те не са толкоз фокусирани върху икономисване, а повече натъртват на вложение.

Ето и кои четири не толкоз типични правила Вивиан издава, че богатите наложително съблюдават (докато множеството хора пренебрегват).

Активи вместо пасиви

Богатите хора влагат по-голямата част от покупателната си дарба в закупуване на активи, които да им печелят пари с течение на времето, вместо пасиви, които действително им костват пари. Така да вземем за пример вместо скъпа кола, те ще предпочетат да купят парцел, който да дадат чартърен.
 Снимка 648471

Свободно мислене

Средностатическият човек постоянно е съкрушен от възприятието, че в никакъв случай няма да има задоволително пари и постоянно би трябвало да икономисва. Проблемът с този метод на мислене е, че кара хората да се конкурират с други на дъното на пирамидата и по този начин те прекарват времето и силата си в състезание между тях за запаси.
 Снимка 648472

Ботатите хора въпреки това знаят, че могат да се погрижат за сметките си и не се тормозят. Затова и имат по-освободено мислене и вземат решение какво да вършат с времето си, вместо да се концентрират единствено върху това, което би трябвало да създадат, с цел да оцелеят.

Мислене в вероятност

Богаташите са наясно, че от време на време нещата лишават време и би трябвало да се въоръжат с самообладание. На тях не им е непознато да вземем за пример да натрупат пари в пенсионна сметка и да не ги харчат до момента в който не навършат 60 години.
 Снимка 648473

Богатите хора знаят също по този начин, че единствено тъй като не могат да похарчат избрани пари на момента, те не са изчезнали. И даже избират да изчакат колкото се може повече време, в случай че са наясно, че в бъдеще ще получат съответно повече пари.
 Кои са най-сигурните способи на заплащане
Как да плащаме по най-сигурния метод

Безопасността при извършване на покупки преди всичко

Отворено схващане

Вероятно бихме останали сюрпризирани от този факт, само че богатите всъщност си оказват помощ един на различен и си дават рекомендации и препоръки. Те осъзнават, че когато самите те са отворени да споделят опит и познания, останалите ще вършат същото и за тях.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР