Едва между 40 и 45% от гражданите, потърсили консултация във

...
Едва между 40 и 45% от гражданите, потърсили консултация във
Коментари Харесай

Здрави хора се редят пред COVID фургоните на болниците

Едва сред 40 и 45% от жителите, потърсили консултация във фургоните пред огромните лечебни заведения, имат признаци, сходни с тези на коронавирусната зараза, показват от здравното министерство. Идеята е там да се прави бърз антигенен тест и консултация, с цел да стане ясно дали хората фактически са инфектирани.

Преценката се прави от доктор. Затова и има случаи, в които на пациентите се постанова да заплащат за проби. В столицата цената за антигенен тест е към 35 лв. за жители без признаци. Там и искащите за обзор са повече.

До дни столичани със признаци ще могат да се преглеждат и в Коронавирус кабинети в поликлиниките, откакто са били ориентирани по телефона от джипито. Това ще раздели потоците на болните с ковид и пациентите с други признаци пред кабинетите на персоналните лекари, които на национално ниво сега се оплакват от неналичието на логаритъм за лекуване на пациентите с COVID-19.

Не е ясно обаче какъв брой от поликлиниките в София ще имат потенциал за такива кабинети, както и от кой момент ще стартира издаването на посоки за проби.

До края на седмицата лечебните заведения ще получат в допълнение бързи антигенни проби, с които а изследват пациенти в пунктовете, а разноските, които са направени от лечебните заведения, ще бъдат възобновени. Ще се разиска и дали резултатите от тях ще могат да са опция на PCR тестванията и при позитивен антигенен тест пациентите да се слагат в домашна изолираност и под карантина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР