Едва ли съществува производител на зеленчуци, който да не се

...
Едва ли съществува производител на зеленчуци, който да не се
Коментари Харесай

Как да накараме доматите в оранжерията да ЗРЕЯТ

Едва ли съществува производител на зеленчуци, който да не се стреми към богата годишна продукция. За страдание обаче не постоянно напъните, които влагаме, ни се отплащат по отговарящ метод.

Ако си мислите, че развъждането на домати в оранжерия наложително се свързва с едри, сочни и вкусни плодове, то грешите.

Има доста случаи, в които зеленчукът не почервенява, даже когато е отглеждан в оранжерия. Какво обаче се изисква от вас да извършите, ще разберете от редовете, изписани по-долу в днешната публикация.

Как да накараме доматите в оранжерията да зреят?

Ако желаете същински богата годишна продукция, на първо време би трябвало да сте сигурни, че сте обезпечили положителни условия на вашите растения. Задължително предписание е да елиминирате пречките, с цел да могат дребните плодове да усилят размера си и да почервенеят.

Като приказваме за удобни условия, имаме поради температура, светлина, мокрота, храна. Много е значимо да узнаете, че в доста от случаите, в които доматите са дребни и недобре узрели, повода е неправилното хранене.

Ако има остатък на азот, това е причина за увеличение на зелената маса. Недостигът на калий и фосфор, на собствен ред, не разрешават на плодовете да порастват на величина.
 Защо да изберем специфични домати, създадени в България Защо да изберем специфични домати, създадени в България
Когато заговорим за домати, нормално си представяме общоприетите червени или розови домати, които виждаме по пазарите или на щандовет...

Много постоянно градинарите се оплакват от зелени петна по доматите. Това евентуално значи, че температурният режим не е удобен за растението и би трябвало неотложно да се вземат ограничения.

Не е загадка, че множеството градинари не прибягват до химия. Това се дължи главно на устрема им да отглеждат колкото се може по-екологично чисти зеленчуци и плодове.

Как обаче е нужно да ги храним, откакто не сме склонни да купуваме подготвена тор от магазина, богата на всички нужни за домата субстанции? Сега ще ви издадем една дребна загадка и сме сигурни, че ще останете безпределно удовлетворени от информацията, споделена с вас.

Тайната на червеня домат
 Заслужава ли си да влагаме в оранжерия? Заслужава ли си да влагаме в оранжерия?
Оранжерията е всяка затворена конструкция, покрита с транспарантни материали, в която е допустимо да се получат изкуствени условия на микрокли...

Става въпрос за йодно – пепелен тор. Набавете си 2 кг натрошена пепел, която да поставите в кофа и да залеете с близо 5 литра вряла вода. След като сместа изстине изцяло, долейте с още 5 литра вода с естествена температура.

Покрийте съда и го оставете да престоява в границите на една седмица. Едва по-късно прибавете към нея 20 ml 5% йод и 10 g борна киселина. Това е вълшебен концентрат, който ще върне живота на вашите домати.

Преди обаче да полеете с него растенията, би трябвало да го разредите с вода в съответствие 1:9.

Това е храната, от която се нуждаят зеленчуците, с цел да бъдат сочни, сладки, огромни и червени. Опитайте и сами ще се убедите по какъв начин зеленикавите на цвят домати ще се покрият с блестящо червен цвят.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР