Едва ли предполагате, че водата, в която е варена пастата,

...
Едва ли предполагате, че водата, в която е варена пастата,
Коментари Харесай

7 причини да не изхвърляте водата, в която сте варили пастата

Едва ли допускате, че водата, в която е варена пастата, се назовава течно злато. Това е по този начин, тъй като тя може да се употребява наново и в множеството случаи не за кулинарни цели.
Представяме ви 7 аргументи, заради които е по-добре да не я изхвърляте. Научете защо може да я употребявате.
1. За приготвянето на сос за паста
Водата, в която е варена пастата, е идеалната основа за приготвянето на сос. Тя съдържа нишесте и в случай че добавите масло, подправки и сирене, ще получите страховит сос с копринено гладка текстура. Но за задачата би трябвало да употребявате качествена паста.
2. Течност за миене на съдове
Да, тази вода наподобява мръсна, само че в действителност нишестето в нея работи като почистващ сътрудник. То разтваря мръсотията върху повърхността чинии и тигани. Необходимо е само да ги напълните с тази течност и да ги оставите да престоят известно време. 
 Най-честите неточности при варенето на паста Най-честите неточности при варенето на паста
Пастата е обичана на доста хора, защото се подготвя относително елементарно. Тя е идеална за бърз обяд или вечеря. Има обаче някои неточности, к...
3. Тор за цветя
Естественото нишесте съдържа доста витамини и минерали. Следователно, водата от пастата е потребна за стайните растения. Разбира се, преди да полеете цветята, тя би трябвало да се охлади. И е по-добре, в случай че в нея няма сол.
4. Маска за коса
Ако на косата ви липсва искра, използвайте водата от пастата. Навлажнете с нея косата си. Изчакайте 10 минути и по-късно измийте с шампоан, както нормално. Косата мигновено ще възвърне блясъка и мекотата си.
5. Основа за приготвянето на тесто
 Интригуващата история на пастата Интригуващата история на пастата
Паста! Произнесена от италианец тази дума звучи гордо, съвсем като въплъщение на съвършената храна. Тя се подготвя както за леки обяд...
В случая може да приготвите апетитен домакински самун или съвършената основа за пица. Нишестето освен придава на тестото по-приятен усет, само че и ще го направи по-пухкаво и меко.
6. Сос песто
Зеленият благоуханен сос се подготвя, както следва: смелете ядки, чесън, босилек, настърган пармезан в блендер. Добавете малко сол и зехтин, с цел да се получи пюреобразна маса. Прибавете малко от водата от пастата и сосът ще стане по-гладък.
7. Лек за изтощени крайници
Минералите и витамините от водата, в която е варена пастата, оказват помощ да се справите с болката и тежестта в краката. Просто я загрейте до удобна температура и потопете краката си в нея. Останете по този начин няколко минути и болката бързо ще отстъпи.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР