Едва ли някой би оспорил, че принцеса Даяна е имала

...
Едва ли някой би оспорил, че принцеса Даяна е имала
Коментари Харесай

Как всеки може да се сдобие с една от любимите дрехи на Даяна

Едва ли някой би оспорил, че принцеса Даяна е имала извънреден усет за мода и постоянно е изглеждала стилно. Дори и когато е целяла да бъде по-небрежно облечена.
 Принц Уилям и самодейността му Homewards за битка с бездомността
Дали принцеса Даяна би се гордяла с Уилям

Принцът по стъпките на майка си

Една от най-запомнящите ѝ се визии е тази от поло мач от 1981 година, когато тя към момента е избраница на тогавашния принц Чарлз. За събитието тя е облечена в червен пуловер с бели овце, измежду които има и една-единствена черна овца.

Точно този пуловер ще бъде част от търг на Sotheby`s в Ню Йорк сред 31 август и 14 септември. Очаква се цената за него да доближи 50-80 000 $. Освен това дрехата ще бъде изложена от аукционната къща на 7 септември, когато стартира Седмицата на модата в Ню Йорк.

От Sotheby`s споделят, че пуловерът е непокътнат и въплъщава изяществото, чара и усета за мода на принцеса Даяна. И допълват, че за тях е чест да предложат " този исторически пуловер " на търг.

Създателите на дрехата са Сали Мюър и Джоана Озбърн от Warm & Wonderful. Те вършат дизайна ѝ още през 1979 година и когато самата принцеса Даяна я облича, разпространява освен бизнеса им, само че и носенето на друхи, основани от дребни бизнеси като цяло.

Двете дизайнерки описват, че за първи път са разбрали, че лейди Даяна носи пуловера им, когато я виждат на първа страница на един от вестниците. " Нейното въздействие беше въздействащо съвсем незабавно по-късно, което докара до скок в продажбите и публичната информираност за нашия дребен лейбъл, за което ще бъдем постоянно признателни ", споделят Сали Мюър и Джоана Озбърн от Warm & Wonderful, представени от CNN.

Любопитно е, че няколко седмици след първата поява на Даяна с пуловера, дизайнерките получават писмо от Бъкингамския замък, в което написа, че принцесата без да желае го е разплела на едно място и желае да бъде оправен или сменен. Сали и Джоана вземат решение да изплетат чисто нов пуловер на Даяна, за което получават благодарствено писмо.

През 1982 година на различен поло мач принцесата е снимана с новата си дреха, която обаче се разграничава малко от предходния модел по разположението на овцете.

Оригиналният пуловер, този с разплетената част, е открит през март тази година от двете дизайнерки на тавана им и ще откри своя нов притежател на търга на Sotheby`s.

Версия на дрехата пък може да бъде забелязана в лондонския музей Victoria and Albert. За актрисата Ема Корин, която играе Даяна в четвъртия сезон на The Crowwn, e основана имитация на пуловера.
 “Роклята на отмъщението ” на принцеса Даяна, от която всички в TikTok има какво да научат и през днешния ден
“Роклята на отмъщението ”, за която всички приказват

Да, като тази на принцеса Даяна

След като през 1994 година Сали Мюър и Джоана Озбърн от Warm & Wonderful стопират да създават дрехата, през 2020 година те още веднъж я връщат в сбирката си, като цената ѝ в този момент е 250 паунда (или 295 долара).
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР