Едва ли на света има семейна двойка, която от време

...
Едва ли на света има семейна двойка, която от време
Коментари Харесай

Тази тайна спаси хиляди бракове

Едва ли на света има фамилна двойка, която понякога да не изпитва рецесия в връзките си. И това е изцяло обикновено събитие.

За страдание, не всички умеят да се оправят с сходни компликации по верния метод. И стигат до бракоразвод, написа jenata.blitz.bg.

Дълго време не разбирах за какво в актуалния свят все по-малко двойки се радват на дълъг и благополучен фамилен живот. Един диалог с баба обаче ми отвори очите и ми оказа помощ да схвана на какво се дължи този проблем.

Баба постоянно е била борбена жена. Каквото и да се случило в живота й, каквито и неприятности да й е поднасяла ориста, тя се е справяла с тях, запазвайки забележително хладнокръвие.

Смело мога да кажа, че баба беше моят образец за това каква би трябвало да бъде една жена. И аз постоянно съм желал да бъда като нея.

Баба живя 50 години в благополучен сватбен съюз и отгледа три деца. Безспорно, това провокира удивление в очите ми!

Досега с нея не сме обсъждали тематиката за фамилията и връзките, просто нямаше случай. Въпреки това, преди няколко седмици, въпреки всичко взех решение да я попитам за нещо, което от доста време не ми даваше мира:

- Бабо, за какво в днешно време има толкоз доста разводи, по какъв начин мислиш? Преди няколко десетилетия всичко е било напълно друго, нали? Да, и вие с дядо толкоз доста години живяхте в съвършена естетика, отгледахте децата си дружно и в никакъв случай не сте се разделяли. Може би в този момент мъжете са други?

- Не, несъмнено, че казусът не е в мъжете!

- А къде е тогава? Момичетата не стопират да се оплакват от актуалните младежи.

- В това е казусът. Съвременните дами имат прекомерно доста упования към мъжете. Едно време дамите бяха мъдри. Искаш ли да ти разкрия нашата мъдрост? Тя е избавила стотици фамилии от бракоразвод.

Едно време се отнасяхме към мъжете с по-голямо схващане. Ние също работехме, гледахме си и домакинската работа, занимавахме се с децата и ни оставаха сили да се грижим и за себе си.

Беше ни мъчно, няма спор. Но споделяхме всички компликации със съпрузите си, помагахме си взаимно.

Днес доста млади дами желаят от мъжете си прекомерно доста, трансферират им отговорността и са по-инфантилни. Ние разбрахме, че фамилията е, когато всички се тормозят дружно.

В доста връзки фамилията е належащо, с цел да улесниш живота си, тъй като до себе си ще имаш човек, с който да поделиш компликациите.

Сигурно повече сме жалели съпрузите си, по тази причина и те ни напускаха по-рядко. Мъжете ни не бяха толкоз уплашени и напрегнати.

Думите на баба ме накараха да се замисля. Може би в действителност огромните условия на актуалните дами са главната причина за множеството разводи?

Разбира се, обстановките в фамилиите са доста разнообразни. Но доста от нещата зависят от дамата, от нейното държание и дейности.

Щастливият брак прилича героизъм. За да се радвате на благополучен съюз дълго време, би трябвало да знаете доста, да умеете и да разбирате.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР