Едва ли може да си представите, че в автомобил може

...
Едва ли може да си представите, че в автомобил може
Коментари Харесай

Бивш автоджамбаз каза как да защитим автомобила си и вещите в него

Едва ли може да си визиите, че в автомобил може да се влезе с щурм единствено за 20 секунди. По думите на някогашен автоджамбаз, за задачата в действителност е належащо много малко време. Все отново за времето, през което крадецът чупи стъклото, някой може да викне полиция. Именно по тази причина автомобил може да бъде откраднат, освен в случай че е оставен на паркинг, само че и, в случай че водачът го е напуснал единствено за няколко минути. Крадците работят толкоз бързо, че никой не е в сигурност. Но въпреки всичко има неща, които вие може да извършите. Ето по какъв начин да защитим автомобила си. Или най-малко да  забавим кражбата му.

Коли се крадат по целия свят. Мит е, че крадците крадат най-вече лъскавите и скъпарски возила. По-голямата част от техните жертви са най-обикновените коли от междинния клас. Експертите са уверени, че да се защитим от злосторниците на процедура е съвсем невероятно. Колкото и устройства да пускат фирмите, постоянно ще се откри метод те да бъдат заобиколени.

Въпреки това може доста да се понижи вероятността за закононарушение, в случай че съблюдаваме няколко елементарни, само че не явни, правила за сигурност. Оставяйте най-ценните движимости единствено в багажника, в случай че ви се наложи. Има огромна възможност за това, минаващ около вас апаш да ви отнесе чантата, преносимия компютър или портфейла, оставени в салона на колата.

Злосторниците имат малко време, с цел да свършат своята работа, по тази причина те на процедура съвсем в никакъв случай не отварят багажника. Все отново той се затваря с ключ, а това значи, че за него би трябвало да се избира шперц.

Затова в действителност скъпите си движимости постоянно е по-разумно да сложите откъм гърба. Ако чантата ви може бързо да бъде открадната от салона, със строшаване на прозорец, то от багажника толкоз бързо тя няма да изчезне.

Винаги оставяйте автомобила си на осветени улици
Тъмнината е сателит на множеството закононарушения. Не е учудващо, че експертите не предлагат колата да се оставя на зле осветени места.

Колкото по-оживена е улицата или паркинга, толкоз по-добре. На тях, по предписание, има мощни светлини, а в случай че крадецът въпреки всичко реши нещо да открадне, то към него ще има много очевидци.

Алтернатива може да са паркингите, оборудвани с камери за наблюдаване. Все отново имайте поради, че съществуването на видеозапис изобщо не е гаранция за това, че нарушителят ще бъде заловен.

Махнете си панела на касетофона
Ако към момента в автомобила ви касетофонът не е фабрично вграден, то махнете предния му панел. Повечето крадци се стремят да отмъкнат единствено тази част от оборудването.

Ако го скриете в салона, то крадецът надали ще ви чупи прозореца с призрачната вяра, че бързо ще го откри.

Виждайки, че панелът на касетофона липсва, злосторникът надали ще огледа вашата кола повече – няма да има смисъл.

Той просто няма да има време да търси изчезналата част. Най-вероятно той ще се насочи към различен автомобил, паркиран наоколо.

Скрийте скъпите си движимости в жабката
Ако не желаете скъпите ви движимости да останат на очевидно място, то може да ги скриете в жабката. При някои модели коли даже има специфичен тайник под предните седалки, в който може да се сложат скъпи неща и портфейл.

В този случай крадецът просто ще огледа в автомобила и, виждайки, че няма нищо забавно, ще си продължи по пътя.

Едва ли ще желае на вятъра да прониква в кола, в която може да няма нищо скъпо.

Тонирането на стъклата може да помогне, в случай че карате скъпа кола. Някои хора си мислят, че тониране на стъклата си вършат единствено бандитите или хора, каращи единствено скъпи коли.

Но в действителност това е много комфортно, тъй като обезпечава несъмнено усамотение и оказва помощ за предотвратяването на проникването във вашия автомобил.
В този случай, поглеждайки през прозореца, крадецът просто няма нищо да види. Но не забравяйте за допустимия лимит на непрозрачността на кино лентата преди слагането му.

И не тонирайте предните стъкла, това ще пречи на видимостта ви на пътя.

Убедете се, че вашият автомобил няма GPS-трекер
Може би, тази мярка ще влезе в приложимост единствено на най-богатите хора, които карат ултра скъпи спортни коли. Въпреки това, за тази опция би трябвало да знае всеки.

Ако вие имате безценен автомобил, то крадците ще могат да ви наблюдават месеци наред.
Крадците ще научат вашия маршрут, дневен ред и привички за да дефинират по какъв начин и от кое място най-лесно биха отмъкнали вашата кола. Затова постоянно те поставят устройства, които им оказват помощ да наблюдават вашето придвижване. Тези устройства най-често се поставят в арките на калниците или на пода.

Да бъдат открити е много елементарно: просто проверете тези места и погледнете под колата. Редовните инспекции може да предотвратят неприятни обстановки.

Никога не оставяйте документи с персоналните ви данни в автомобила

Най-добре казано, в никакъв случай не оставяйте в салона на колата телефони, компютри, портфейли и персонални движимости. Това изрично не би трябвало да се прави с документи.

Ако крадецът влезе в колата и открие там вашата карта за идентичност, то той може по-късно да проникне и във вашия дом.

Или да извърши финансова машинация с вашите персонални данни. Затова бъдете деликатни и слагайте документите си в надеждно място, а още по-добре – носете ги със себе си.

Дайте да се разбере, че вашият автомобил има система за сигурност
Колкото и да е необичайно, множеството крадци избират да стоят на разстояние от коли с лепенки, които споделят, че те се охраняват.

Същото се отнася и за колите, чиято лампичка на алармата се вижда по какъв начин свети.
Понякога, въпреки всичко, крадците желаят да откраднат някоя съответна кола. В този случай те обезвреждат алармата.

Това се прави много елементарно: задоволително е да се прекъсне кабелът, съединяващ акумулатора с алармата. Ако вашият автомобил е доста безценен и не желаете да рискувате, сложете втора тревога. Така ще сте уверени, че крадецът, без да подозира, ще я задейства.

Някои марки се харесват повече на крадците
Според данни на застрахователните компании, от марката на автомобила зависи доста. Някои модели са по-популярни измежду крадците, а на други те изобщо не обръщат внимание.

Например, през 2017 година водачи по обири бяха Volkswagen, Ford и Hyundai.
Ако се притеснявате за вашето имущество, то не избирайте автомобил от тези три марки. Или авансово разберете кои точно модели се радват на известност измежду автоджамбазите.

Никога не оставяйте авариен ключ в колата
Да си оставите авариен ключ в колата е същото, като да си напишете ПИН-кода на банковата карта върху нея. С това вие в действителност каните крадеца да ви задигне автомобила. Вместо това, дръжте запасния ключ вкъщи, на несъмнено място.

Сложете сензори за придвижване в двора си
Вероятността за кражба понижава, в случай че колата е спряна на добре осветено място. Това е изключително правилно за дворовете отвън града и дребните градове.
Ако живеете на такова място, то сложете светлини, включващи се посредством сензор за придвижване. Те ще светнат незабавно, в случай че някой мине около вашата кола. Не са доста евтини, само че по тази причина пък ще спите умерено.

Не дръжте пари в колата
Много хора обичат да държат пари в скрито място при положение на изключителна обстановка. Но в случай че те са оставени на видно място, то напряко са си покана за крадците да ги вземат.
Ако въпреки всичко ще държите пари в колата, то ги сложете на място, което мъчно се вижда.
Добри секрети места са пепелника или огледалото за задно виждане.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР