Едва ли има някой, който да не е наясно, че

...
Едва ли има някой, който да не е наясно, че
Коментари Харесай

Защо и Фънки е с пожизнена пенсия от държавата?

Едва ли има някой, който да не е наясно, че посредством компанията си „ София Мюзик Ентърпрайсис “, Димитър Ковачев – Фънки, е провел едни от най-печелившите концерти на непознати звезди у нас. Въпреки това обаче мнозина не проумяват по какъв начин той съумя да се уреди с пожизнена пенсия в размер на 500 лв..

 

Оказва се, че Ковачев е част от листата с над 100 известни родни музиканти, които предходната седмица с решение на Народно събрание бяха удостоени с държавни парични награди за особени заслуги към страната и нацията.

 

За заслугите на останалите отличени, против които са Васил Найденов, Стефка Берова, Маргарита Хранова, Братя Аргирови, Кирил Маричков, Камелия Тодорова и други, бихме могли да си спомним, без даже да се замисляме, защото шлагерите, изпети от тях и до през днешния ден са в златния фонд на българската просвета.

 

Може ли обаче да се каже същото и за Фънки?! Освен това да напомним, че бизнесът му с образуване на непознати концерти към този момент позалязва и сякаш Ковачев е по-известен с вдиганите кавги при участия в разнообразни риалити формати. Очевидно крясъците, псувните и пръдните в ефир, са задоволително велики културни достижения за народните представители.

 

Да не забравяме и обстоятелството, че песните на групата му „ Черно було “, са с такива текстове, че биха могли да се излъчат единствено след среднощ, освен това със наложителен знак 18+.

Мнозина от сектора се питат дали Фънки ще употребява тези средства за връщането на задълженията на промоутърската си компания.

 

Така да вземем за пример „ Музикаутор “ – организацията, натоварена да брани ползите на създателите на музика от години се жалва, че компанията е не запомнила да заплати стотиците хиляди левове авторски права. Вместо да съблюдава закона и преведе дял от парите от продадените билети, Фънки избира да работи като характерен лъжец.

 

След като „ Музикаутор “ размаха пръст и заплаши Фънки и съдружника му Иван Несторов – Амебата, че ще заведе дело за парите, те продават промоутърската си компания на безимотните маргинали Цветомир Добрилов и Пламен Стоянов. Тя не е в цветущо положение още по време на договорката.

 

Документите в Търговския указател сочат, че компанията е със съществени отговорности. Първата работа на новите притежатели е да свикат общо заседание, на което освобождават от отговорност предходните босове Фънки и Амебата. Едва ли за някого е изненада, че новите притежатели на компанията, които са от ромски генезис, нямат никакъв опит по тематиката.

 

Добрилов и Стоянов живеят в крайни софийски квартали, където огромна част от популацията е от ромски генезис. Това обаче не им пречи да са притежатели на десетки компании, чиито създатели са източили милиони левове Данък добавена стойност. За похлупак един от наследниците на Фънки – Цветомир Добрилов има присъда за присъединяване в незаконна група за трафик на незаконни емиранти.

 

Бившата компания на промоутъра също е част от листата с неточните длъжници на Национална агенция за приходите. Към днешна дата „ София Мюзик Ентърпрайсис “ виси на бюджета с над 75 000 лева

Автор: Уикенд

 

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР